marți, 18 ianuarie 2022

Publicat la 1/18/2022 09:28:00 a.m. de

În linie dreaptă cu pregătirile

Gaz Metan a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru reluarea campionatului. Primul meci oficial din acest an va avea loc duminică 23 ianuarie, la Arad, de la ora 17, cu UTA. Echipa noastră se află în partea inferioară a clasamentului, dar mai îngrijorătoare este situația financiară, încă departe de a fi ameliorată. De curând a părăsit Gaz Metan chiar președintele Valentin Iordănescu.


Gaz Metan a remizat, scor 0-0, în amicalul disputat la sfârșitul săptămânii trecute în compania echipei FK Qarabag din Azerbaidjan. Tehnicianul Ilie Poenaru a început al doilea și - în același timp - ultimul joc de verificare din Antalya în formula: Octavian Vâlceanu, Mihai Dobrescu, Yuri Matias, Răzvan Horj, Răzvan Trif, Gabriel de Moura, Ioan Filip, Mihai Lizandru, Florin Achim, Christian Irobiso și Tsvetelin Chunchukov. Partida a fost una cu destule ocazii de ambele părți, însă niciuna dintre cele două combatante nu a reușit să găsească drumul spre gol. 
 
Reîncepe campionatul
 
Tot la sfârșitul săptămânii trecute, lotul Gazului Metan a revenit în România, iar de azi au fost programate antrenamente la Mediaș. Gruparea de pe Târnava Mare va disputa primul joc oficial din 2022 la sfârșitul acestei săptămâni. Duminică, 23 ianuarie, de la ora 17.00, alb-negrii vor întâlni în deplasare UTA Arad, într-o partidă contând pentru etapa cu numărul 22 a campionatului Ligii I.
 
Fără președinte
 
Valentin Iordănescu a demisionat din funcția de președinte al Clubului Gaz Metan. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială a grupării de pe Târnava Mare. Iordănescu a transmis o scrisoare deschisă prin care își explică decizia luată. Acesta a spus că, atunci când nu mai poți ajuta pentru că nu mai ești tu ajutat, trebuie să pleci.
„Am avut marea onoare de a fi președintele unui club de tradiție, unui club iubit, respectat şi apreciat de toată suflarea fotbalistică din România, dar mai presus de toate sunt doar un alt fan al Gazului. Din acest motiv mi-am dorit să scriu această scrisoare, să îmi iau rămas bun de la voi și să explic decizia mea de a părăsi funcția de președinte. Când v-am întâlnit pe oricare dintre voi pe stradă am simțit sprijinul vostru, dorința de performanţă şi iubirea faţă de club. Pentru că împărtășesc valorile Gazului, cred că acest club aparține în primul rând fanilor săi și întregii comunități locale. (...) Acum am decis să plec și vreau să explic, măcar pe scurt, motivele care au dus la această decizie. Înțeleg fotbalul și cunosc cerințele unui club precum Gazul şi știu că atunci când nu mai poți ajuta pentru că nu mai ești ajutat, trebuie să pleci. Plec pentru că simt că sprijinul acordat Gazului condus de mine se va împuțina şi nu va mai fi suficient pentru a construi ceva pe termen mediu sau lung”, se arată în scrisoarea semnată de Valentin Iordănescu.
 
    Trimite prin e-mail