vineri, 14 ianuarie 2022

Publicat la 1/14/2022 08:40:00 a.m. de

Cum se poate reface un acoperiș în doar două zile? Prin mobilizarea exemplară a unor oameni inimoși

Vechiul acoperiș al casei parohiale din satul Păucea, comuna Blăjel era unul vechi, și care necesita ample lucrări de reconstrucție. Parohia a achiziționat materialele necesare refacerii acoperișului, dar marea problemă era refacerea sa, mai ales acum pe timp de iarnă.

Nu a trebuit decât ca preotul paroh să facă un apel către locuitorii localității, și lucrurile s-au pus imediat în mișcare.

Aproximativ 25 de săteni din Păucea s-au mobilizat cu mic cu mare, și, în doar două zile vechiul acoperiș al casei parohiale a fost dărâmat și în locul lui a fost construit altul, trainic și care va rezista multă vreme de acum încolo.

Primarul comunei Blăjel, Marius Mărginean, a declarat pentru Monitorul de Mediaș că rar i-a fost dat să o vadă o mobilizare atât de bună a cetățenilor la apelul preotului din localitate.

„Dacă stăm și ne uităm la stele și să ne facă alții, nu vom rezolva niciodată o problemă” a spus Marius Mărginean.

Într-o postare pe pagina de Facebook a grupului Inițiativa pentru Blăjel, primarul a adăugat: „Am fost de-a dreptul impresionat, să văd că în mai puțin de 2 zile (8-9 ianuarie), a fost demontat și reconstruit acoperișul casei parohiale ortodoxe din satul Păucea , datorită implicării oamenilor harnici ai satului, care au pus mână de la mână și au făcut posibil acest lucru”.

    Trimite prin e-mail