vineri, 21 ianuarie 2022

Publicat la 1/21/2022 01:24:00 p.m. de

„Clean City“, proiectul care unește orașe

O delegație a orașului olandez înfrățit De Fryske Marren se află de miercuri la Mediaș. Alături de reprezentanți ai municipalității, ai SC Eco-Sal SA și ai Asociației „Phoenix Speranța“, oaspeții au fost în șapte școli din Mediaș, pentru o acțiune în cadrul proiectului „Clean City“.

 
Municipiul Mediaș primește în perioada 19 – 23 ianuarie 2022 vizita unei delegații din orașul olandez înfrățit De Fryske Marren, compusă din reprezentanții Fundației „De Fryske Marren – Mediaș“, respectiv președintele asociației, dl. Dries Onclin și dl. Durk Durksz, membru al fundației, precum și două cadre didactice din localitatea olandeză, doamnele Machteld Visser și Marieke de Vries Steneker. Principalul scop al deplasării delegației l-a constituit pregătirea, împreună cu școlile partenere din orașul nostru, a proiectului internațional „Clean City“. Alături de municipiul Mediaș, în cadrul acestui proiect sunt parteneri și operatorul regional de salubritate SC Eco-Sal SA, respectiv Asociația «Phoenix Speranța»“, transmite Primăria Mediaș.
 
Micro-parteneriate cu 19 școli din Olanda
 
În cadrul vizitei, membrii delegației olandeze au prezentat la sediile celor șapte școli partenere din municipiu (Ighișu Nou, „C. I. Motaș”, „Cireșarii”, Nr. 4, „G. Popa”, „I. Bathory”, „H. Oberth”), în fața profesorilor și a elevilor, exemple de activități didactice potrivite pentru atingerea obiectivelor educaționale ale proiectului. De asemenea, au fost vizitați și ceilalți parteneri logistici ai proiectului, Asociația „Phoenix Speranța“ și operatorul regional de salubritate SC Eco-Sal SA Mediaș. Tot acum s-au stabilit și modalitățile concrete prin care școlile din Mediaș vor realiza, în cadrul proiectului, micro-parteneriate cu 19 școli din regiunea De Fryske Marren.
 
Întâlnire cu primarul Gheorghe Roman
 
„Concluziile vizitelor efectuate, precum și detaliile concrete ale programului educațional propus de către proiect au fost prezentate în cadrul unei întâlniri desfășurate astăzi, 21 ianuarie 2022 la sediul Primăriei municipiului Mediaș, în prezența primarului Gheorghe Roman, care i-a asigurat pe participanți de sprijinul activ și constant pe care municipalitatea îl va oferi proiectului „Clean City”. În cadrul întâlnirii, s-a accentuat ideea că obiectivele acestui proiect vizează probleme reale ale comunității iar mijloacele educaționale prin care aceste probleme pot fi rezolvate sunt, cu siguranță, cele mai potrivite“, se arată în comunicatul Primăriei Mediaș.
 
Potrivit participanților la proiect, obiectivele „Clean City“ sunt legate de educarea copiilor, pe de o parte, în spiritul economiei circulare și, pe de altă parte, în asigurarea și păstrarea igienei stradale în cele două orașe înfrățite. Importante sunt și obiectivele indirecte pe care le urmărește proiectul, și anume exersarea limbii engleze de către elevii din ambele țări participante, respectiv cunoașterea de către participanți a unei culturi diferite de a lor.
    Trimite prin e-mail