miercuri, 19 ianuarie 2022

Publicat la 1/19/2022 05:25:00 p.m. de

Cele mai citite cărți, în 2021, la Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth“

Anul 2021 a fost unul bun din punct de vedere al lecturii în municipiul de pe Târnava Mare. Romanul „Acolo unde cântă racii“, scris de Delia Owens, a fost cea mai cerută carte a anului 2021 la Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth“ din municipiul Mediaș. 


Topul solicitărilor este completat de un thriller istoric de excepție, „Singurul om“ de Andrew Gross, respectiv „Atitudinea este totul“ de Jeff Keller, o adevărată capodoperă motivațională. În rândul copiilor, seria „Jurnalul unui puști“ a rămas cea mai popular, în timp ce adulții au preferat cărțile de dezvoltare personală și cele beletristice. Medieșenii și nu numai ei pot accesa și online baza de date a bibliotecii pe pagina de internet cultura.primariamedias.ro și pot găsi totodată diferite cărți despre Mediaș în format PDF.


Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth“ Mediaș și-a păstrat așadar cititorii în 2021 și a reușit, totodată, să atragă cititori noi. „Dacă facem o retrospectivă a anului trecut, putem spune că, deși a fost un an pandemic, rezultatele bibliotecii au fost destul de bune, având atât cititori noi, cât și cititori care au rămas fideli bibliotecii. În această perioadă, cărțile cele mai citite au fost cele de dezvoltare personală și cele beletristice, de dragoste pentru doamne, istorice-spionaj, thrillere pentru domni, iar pentru adolescenți romanele SF și cărțile pentru vârsta lor, care au fost ecranizate, cum ar fi «La cinci pași de tine» de Rachel Lippincott, Mikki Daughtry și Tobias Iaconis, sau «Aleea cu licurici» de Hannah Kristin și «Ura cu care lovești» de Angie Thomas“, spune bibliotecarul Andreea Bușoiu.
 
Topul 5 cărți
 
La categoria copii, cele mai căutate cărți au fost cele de la Editura Arthur, seria „Jurnalul unui puști”, care continuă să fie foarte citit în rândul tinerilor cititori. Căutate au fost și cărțile autorului englez Roald Dahl, „Matilda”, „Marele uriaș prietenos”, „Charlie și marele ascensor de sticlă”, dar și „Noaptea despărțirii” de Jennifer A. Nielsen. Printre cei mai căutați autori români, îi regăsim pe Ioana Pârvulescu cu „Prevestirea”, ,,Toți copiii librăresei” de Veronica D. Niculescu și Vitali Cipileagă cu romanul „În urma pașilor tăi”. 
„Am realizat un top 5 ale celor mai împrumutate cărți ale anului trecut. Astfel, avem pe prima poziție romanul «Acolo unde cântă racii» de Delia Owens, pe locul al doilea romanul «Singurul om» de Andrew Gross, locul al treilea este ocupat de cartea lui Jeff Keller, «Atitudinea este totul», pe poziția a patra sunt cărțile lui Yuval Noah Harari, «Sapiens», «Homo Deus. Scurtă istorie a viitorului» și «21 de lecții pentru secolul XXI», iar pe locul al cincilea romanul «Un continent fracturat. Europa 1950 - 2017» scris de Ian Kershaw“, spune Andreea Bușoiu.
Fizic și online
 
Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth“ este deschisă zilnic, de luni până vineri. Instituția de cultură funcționează după măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel cei care vor să citească pot veni la bibliotecă, dar și pot să utilizeze pagina de internet cultura.primariamedias.ro, unde vor găsi atât baza de date online, cât și diferite cărți despre orașul Mediaș în format PDF.

VIDEO Biblioteca Municipală St. L. Roth a marcat 172 de ani de la nașterea poetul Mihai Eminescu



 

    Trimite prin e-mail