marți, 14 decembrie 2021

Publicat la 12/14/2021 04:59:00 p.m. de

Emailul SA, la ceas aniversar

Una dintre cele mai vechi societăți din Mediaș și din țară își serbează astăzi ziua. În urmă cu exact 100 de ani, pe 14 decembrie 1921, avea loc deschiderea „Uzinelor de Modelat și Emailare Westen”, actualul Emailul.

 
Emailul Mediaş este o fabrică cu tradiţie. Aceasta a fost înfiinţată în anul 1921, având ca activitate principală producerea articolelor emailate destinate consumului intern şi exportului.
În aproape un secol de existență, această fabrică a procesat metalul şi a acoperit cu email produsele obţinute.
Experienţa şi talentul oamenilor care au trecut prin această fabrică a făcut ca ea să dureze de generaţii, azi fiind una din cele mai mari societăți de acest profil din Uniunea Europeană.
De-a lungul timpului, şi-a lărgit gama de produse destinate atât pieţei interne, cât şi exportului, satisfăcând majoritatea nevoilor dintr-o bucătărie, producând oale, cratiţe, căni, ibrice, ceainice, cafetiere, tăvi, tigăi, polonice, spumătoare, strecurătoare, căni de lapte, căni pentru apă, găleţi, vase pentru abur, friteuze, ceaune de diferite mărimi, în diverse culori şi cu decoruri variate.
 
La ceas aniversar, medieşeanul Liviu Pintican Juga a realizat o ștampilă şi o carte poștală prin care marchează evenimentul. Ștampila se aplică pe toată corespondenţa zilei, la Oficiul poștal nr. 1 Mediaș.



    Trimite prin e-mail