marți, 16 noiembrie 2021

Publicat la 11/16/2021 09:15:00 a.m. de

Sedinta extraordinara a Consiliului Local. Vezi proiectele


Consilierii locali medieșeni se reunesc joi, de la ora 16, într-o şedinţă extraordinară desfășurată în sistem videoconferință. Pe ordinea de zi se află nouă proiecte de hotărâre, printre care cel privind ajustarea tarifului maximal de distanță pentru serviciul de transport în regim de taxi în municipiul Mediaș, cele privind aprobarea sau actualizarea indicatorilor proiectelor de investiții în ceea ce privește reabilitarea/modernizarea str. Ighișului, din municipiul Mediaș, reabilitare/modernizare Grădinița Ighișul Nou, Centru Social Comunitar de Agrement și Sport inclusiv amenajări exterioare.

Tarif majorat

Așadar, unul dintre proiectele aflate în mapele de lucru ale consilierilor locali se referă la ajustarea tarifului maximal de distanță pentru serviciul de transport în regim de taxi în municipiul Mediaș. Concret, la propunerea reprezentanților transportatorilor în regim taxi se va vota majorarea tarifului maximal în municipiul Mediaș, de la 2,80 lei/kilometru la 3,20 lei/kilometru, respectiv la 3,50 lei/kilometru pe timpul nopții. Solicitarea este motivată de creșterea costurilor de operare pentru cursele efectuate în prezent, în condițiile care s-au majorat prețurile la carburant, piese de schimb și altele. Reprezentanții firmelor de taxi spun că s-a ajuns în situația în care nu pot fi acoperite toate costurile din veniturile înregistrate la tariful în vigoare.
 
Indicatori actualizați
 
Un alt proiect de hotărâre se referă la actualizarea devizului general și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Centru Social Comunitar de Agrement și Sport inclusiv amenajări exterioare”. Contractul de finanțare nerambursabilă pentru acest centru a fost semnat în luna august de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Agenția de Dezvoltare Regională Centru și Primăria Mediaș. Centrul va fi realizat cu fonduri europene pe strada Sticlei, în zona sediului societății Transgaz. În incinta imobilului care va fi construit, se vor amenaja un teren de sport interior, un panou de cățărat, o sală multifuncțională pentru gimnastică, fitness, aerobic, locuri pentru vizionarea evenimentelor sportive dar și un teren multi-sport neacoperit situat pe acoperișul clădirii.
 
Grădiniță reabilitată
 
Un alt proiect importante de hotărâre vizează aprobarea participării la „Programul privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice” cu proiectul „Reabilitare/Modernizare Grădinița Ighișul Nou” și aprobarea cheltuielilor legate de proiect. Astfel, grădiniţa din satul aparţinător Ighişu Nou va intra într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare. Clădirea în care funcţionează aceasta este foarte veche, fiind extinsă între anii 1950-1960. Imobilul are pierderi însemnate de căldură la nivelul pereţilor, tâmplăriei şi a planşeului peste parter. În acest sens, este nevoie urgentă de intervenţii pentru consolidarea, reabilitarea şi îmbunătăţirea anvelopei clădirii pentru creşterea eficienţei energetice, dar şi pentru reabilitarea instalaţiilor interioare ale acesteia.
 
Înscriere în program
 
Realizarea investiției de la Ighiș va fi posibilă în cadrul „Programului privind creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice”. Acest program guvernamental finanţează investiţiile pentru creşterea eficienţei energetice a acestor clădiri publice. Pentru înscrierea investiţiei de la Ighişu Nou în acest program a fost întocmită Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie, care va fi supusă pentru aprobare în cadrul ședinței extraordinare a legislativului local. Practic, se propune reabilitarea acoperişului clădirii în care funcţionează grădiniţa din Ighişu Nou, anveloparea imobilului, montarea de pompe de căldură, realizarea de instalaţii de apă, canalizare menajeră şi pluvială, instalaţii electrice, precum şi instalaţii de detecţie şi avertizare în caz de incendiu. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 2,5 milioane de lei.
 
 
PROIECTUL ORDINII DE ZI
al şedinţei extraordinare a Consiliului Local 
din data de 18 noiembrie 2021, ora 16:00,
 desfășurată prin videoconferință
 
  1. Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preempţiune la înstrăinarea imobilului în care a funcționat Cabinetul Medical Individual Stomatologie dr. Andron Gheorghe (proprietar d-na Becuș - Kais Alina Maria moștenitoarea d-lui Andron Gheorghe) situat în Mediaş str. Cloșca nr. 2.

  2. Proiect de hotărâre privind aprobarea participării Direcției de Asistență Socială Mediaș la Proiectul „ACCES - Acțiuni pentru Comunitate de Combatere a Excluziunii Sociale - cod MYSMIS 152245”, a cheltuielilor legate de proiect și a acordului de parteneriat.

  3. Proiect de hotărâre privind ajustarea tarifului maximal de distanță pentru serviciul de transport în regim de taxi în municipiul Mediaș.

  4. Proiect de hotărâre privind actualizarea Devizului general și a indicatorilor tehnico - economici pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare/modernizare str. Ighișului municipiul Mediaș”.

  5. Proiect de hotărâre privind modificarea art. 2 și art. 3 din HCL nr. 229/2021 privind aprobarea proiectului „Îmbunătățirea calității vieții și a mediului urban în municipiul Mediaș I” cod SMIS 125653 și a cheltuielilor legate de proiect.

  6. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului la faza D.A.L.I. și a indicatorilor tehnico - economici pentru obiectivul de investiții „Reabilitare/Modernizare Grădinița Ighișul Nou”.

  7. Proiect de hotărâre privind aprobarea participării la „Programul privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice” cu proiectul „Reabilitare/Modernizare Grădinița Ighișul Nou” și aprobarea cheltuielilor legate de proiect.

  8. Proiect de hotărâre privind actualizarea Devizului general și a indicatorilor tehnico - economici pentru obiectivul de investiţii „Centru Social Comunitar de Agrement și Sport inclusiv amenajări exterioare”.

  9. Proiect de hotărâre privind modificarea art. 2 și art. 3 din HCL nr. 333/2020 privind aprobarea proiectului „Centru Social Comunitar de Agrement și Sport” cod SMIS 137261 și a cheltuielilor legate de proiect.
    Trimite prin e-mail