vineri, 12 noiembrie 2021

Publicat la 11/12/2021 11:56:00 a.m. de

Pădure de nuci lângă Copșa Mică

Asociația Tășuleasa Social are un proiect îndrăzneț la Copșa Mică, și anume plantarea unei păduri de nuci. Membrii asociației vor organiza, între 18 și 20 noiembrie, o acțiune de plantare a 5000 de nuci pe o suprafață de 10 hectare în apropierea cartierului Târnăvioara din Copșa Mică.


Acțiunea de plantare, care se desfășoară sub sloganul „Via Transilvanica Goes Nuts!” este un eveniment organizat de Asociația Tășuleasa Social în colaborare cu Reiffeisen Bank.
În acest proiect mai sunt implicați încă trei parteneri. Se vor planta 5.000 de nuci, pe o suprafață totală de zece hectare.
Activitățile de plantare propriu-zise au loc la Târnăvioara, un cartier al orașului Copșa Mică, în zilele de 18, 19 și 20 noiembrie, începând cu ora 10.
Celor interesați să facă parte din proiect, li se vor asigura sape, puieți, mănuși, apă, ceva de mâncare, muzică și voie bună, promit organizatorii.
 
Orașul Copșa Mică se află pe traseul Via Transilvanica, un proiect amplu al Asociației Tășuleasa Social menit să realizeze un traseu de drumeție în lungime de aproximativ 1000 de kilometri menit să lege diverse zone ale țării.
 
„Prima oară când am văzut o pădure de nuci și am rămas impresionați, eram în vizită de lucru, în Republica Moldova. De atunci visăm să putem face una asemănătoare la noi în țară.
O pădure de nuci este o pădure utilitară. Dar este și una dintre cele mai faine perspective pentru ceva ce am putea noi face.
A fost nevoie de trei parteneri. Unul e drumul care uneste, cel care ne duce în locuri, altul este partenerul nostru de drum și de lungă distanță: Raiffeisen Bank și celălalt este Primaria Copșa Mica, împreună cu care vom planta prima noastră pădure de nuci, pe Via Transilvanica.
Vom planta la Târnăvioara, un cartier al orașului Copșa Mică, în zilele de 18, 19 și 20 noiembrie, începând cu ora 10.
Este vorba de o comunitate de pe Via Transilvanica, un oraș care până în 2007 era considerat cel mai poluat din Europa, care este acum una dintre cele peste 400 de comunități prin care Via Transilvanica trece până acum.
Vom planta 5.000 de nuci, așa cum am visat, pe o suprafață de zece hectare.
Desigur, îi așteptăm pe cei interesați să ne fie alături, până când întunericul ne va risipi la casele noastre.
Link-ul de înscriere este acesta:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfud7WhdgGzv1ufD5xrxAeiuIyjGBZ5KCHUZrZyjHKyXS69mA/viewform
Nu putem lua tare mulți oameni în condițiile actuale, de aceea putem primi până în 100 de participanți în fiecare din cele trei zile, respectând desigur toate măsurile impuse de autorități” au transmis printr-un comunicat postat pe Facebook cei de la Asociația Tășuleasa Social.

    Trimite prin e-mail