joi, 18 noiembrie 2021

Publicat la 11/18/2021 05:13:00 p.m. de

Filologii Liceului Teoretic „Axente Sever”, în teambuilding la Arieșeni

În ciuda faptului că școlile funcționează după o serie de restricții pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid 19, la Mediaș viața merge înainte. Actul educațional rămâne important, la fel și creșterea nivelului de relaționare. Iar elevii trebuie să rămână motivați. Pe acest principiu, bineînțeles în condiții de deplină siguranță și cu respectarea normelor sanitare in vigoare, elevii clasei a IX-a Filologie a Liceului Teoretic „Axente Sever” au participat la un teambuilding în localitatea Arieșeni. Activitatea extrașcolară a avut loc într-un weekend, iar liceenii s-au bucurat de numeroase experiențe frumoase. 

foto:facebook/Liceului Teoretic Axente Sever

„Perioada pandemiei de coronavirus a adus cu sine numeroase restricții în toată țara, restricții care au influențat atât activitățile școlare cât și pe cele extrașcolare. Clasa a IX-a Filologie de la liceul nostru, având un număr mare de elevi vaccinați sau trecuți prin boală, a participat la o activitate extrașcolară deosebită, respectiv petrecerea unui sfârșit de săptămână in comuna Arieșeni, județul Alba.
Îmbinând utilul cu plăcutul, elevii clasei a IX-a Filologie alături de dirigintele lor, profesorul Schiau Constantin, au vizitat mai multe localități ale județului Alba, precum Blaj, Roșia Montană sau Câmpeni, descoperind potențialul turistic al zonei munților Apuseni și implicit includerea localității Roșia Montană în lista patrimoniului mondial UNESCO.
Activitatea clasei a IX-a Filologie a cuprins și vizitarea ghețarului din Peștera Scărișoara, cel mai mare ghețar subteran din România, situat la o altitudine de 1165 de metri. Ghețarul a fost redeschis accesului publicului după lucrări ample de modernizare, iar axentiștii noștri au coborât 40 de metri de scări metalice pentru a vizita Sala Mare și Sala Biserică. Nu în ultimul rând pe lista obiectivelor s-a aflat și zona istorică a municipiului Alba Iulia, cetatea Alba Carolina.
Pentru elevii clasei a IX-a Filologie activitățile din județul Alba au constituit o provocare deosebită, aceea de a descoperi provocările vieții muntelui și a se bucura de aerul puternic ozonificat. Nu au lipsit nici activitățile de relaxare, axentiștii noștri fiind cazați la o unitate din Arieșeni a cărei atracție principală a constituit-o piscina interioară.
Prima activitate extrașcolară de grup după o lungă perioadă de restricții a fost apreciată de elevii participanți
. Ne bucurăm că acest teambuilding s-a desfășurat în condiții de deplină siguranță și cu respectarea normelor sanitare in vigoare, și ne exprimăm speranța că vor urma și alte asemenea activități”, au transmis reprezentanții unității de învățământ.
    Trimite prin e-mail