vineri, 26 noiembrie 2021

Publicat la 11/26/2021 01:38:00 p.m. de

VIDEO Documentele descoperite la Casa Memorială „Hermann Oberth“ din Mediaș, în atenția municipalității

Documentele descoperite în podul Casei Memoriale „Hermann Oberth“, cu ocazia lucrărilor din această toamnă, vor ajunge la Muzeul Național Brukenthal Sibiu, spre conservare preventivă și activă.


Întâlnire de lucru, ieri, la sediul Primăriei Mediaș, cu scopul stabilirii și punerii în aplicare a demersurilor legale care se impun în privința documentelor descoperite în podul Casei Memoriale „Hermann Oberth“ din municipiul Mediaș.


Au participat, la invitația municipalității medieșene, primarul Gheorghe Roman, experți din cadrul Muzeului Național Brukenthal, ai Muzeului Municipal Mediaș, ai Direcției Județene pentru Cultură Sibiu, dar și reprezentanți ai Muzeului Național al Aviației Române și ai Fundației „Hermann Oberth“ din Germania.
În urma discuțiilor purtate, s-a stabilit, în unanimitate, ca bunurile descoperite să fie date spre conservare preventivă și activă către Muzeul Național Brukenthal Sibiu, pe baza inventarului realizat în cadrul întâlnirii.
 
Îmi doresc ca aceste documente să rămână în patrimoniul municipiului Mediaș, după ce vor fi inventariate, conservate activ și restaurate. A fost o discuție benefică, în urma căreia sunt convins că am făcut pași concreți pentru ca aceste obiecte valoroase să poată fi prezentate publicului larg. Le mulțumesc tuturor celor prezenți, în special domnului Robert Adams, vicepreședintele Fundației „Hermann Oberth“, care a fost astăzi (nr - ieri) prezent la Mediaș. Această întâlnire îmi confirmă faptul că parteneriatul nostru este unul solid și de durată.“, a declarat Gheorghe Roman, primarul municipiului Mediaș.
    Trimite prin e-mail