vineri, 26 noiembrie 2021

Publicat la 11/26/2021 04:45:00 p.m. de

CON-A a finalizat în 2021 una dintre cele mai mari investiții industriale din România: Clariant Podari

CON-A este antreprenorul general care a finalizat de curând una dintre cele mai mari investiții din domeniul industrial în România. Este vorba despre o fabrică de biocombustibili avansați din reziduuri agricole, o investiție green field realizată de compania elvețiană de produse chimice de specialitate Clariant la Podari, în județul Dolj.

 
Fabrica pe care o realizăm pentru Clariant este cu totul deosebită. În primul rând, este un proiect foarte complex din punct de vedere tehnic: 34 corpuri de clădire ce înglobează toate tipurile de structură, peste 50.000 mc de beton și mai mult de 6.000 tone de oțel. Ca metodă de execuție a lucrărilor, ele sunt realizate în paralel cu montajul echipamentelor tehnologice, iar la final rezultă un proiect la cheie, gata de pus în funcțiune. Proiectul este special și pentru că se desfășoară în condiții cu totul excepționale, generate de actuala pandemie de COVID. Regulile sunt urmate cu strictețe de sute de oameni aflați simultan pe șantier, astfel fel încât să livrăm beneficiarului proiectul la timp pentru a putea începe producția, și totodată personalul implicat să fie în siguranță” a declarat Mircea Bulboacă, proprietar al Grupului CON-A.
 
Mircea Bulboacă, proprietar al grupului CON-A, afirmă că și-a propus să facă din motto-ul CON-A – „Forța de a construi durabil” – un mod de a gândire și de a pune lucrurile în practică. „Pornim de la premisa că nu avem simpli beneficiari, ci parteneri în realizarea unui proiect. Ne propunem să lăsăm în urmă proiecte durabile, în care investim întreg know-how-ul de peste 30 de ani, în așa fel încât efortul pentru construirea și întreținerea respectivului proiect să fie minime. Ne dorim să ne autodepășim, să construim relații durabile între oameni și să formăm echipe de succes, pentru că ele sunt sufletul unui proiect”, spune Mircea Boloboacă.
 
CON-A s-a remarcat în domeniul construcțiilor pe segmentul industrial, fiind cea mai experimentată firmă din această categorie. Este vorba de peste 70 proiecte industriale realizate cu succes de-a lungul a peste 30 de ani de activitate, excelând în construcția și proiectarea a numeroase unități de producție. CON-A dispune de forța financiară și experiența necesară construirii unei game variate de proiecte în întreaga țară, dar și în afara țării. Portofoliul nostru cuprinde atât proiecte cu arhitectură complexă, cât și proiecte unde primează funcționalitatea.
 
CON-A, declarat de Revista Capital lider al construcțiilor industriale, a construit la Cluj-Napoca Sala Polivalentă și BT Arena. Sala Polivalentă Cluj-Napoca este cea mai modernă și încăpătoare construcție destinată organizării de evenimente. Construcția realizată de CON-A deține deja un record: este clădirea civilă din România cu cele mai lungi grinzi metalice, cu 73 de metri de deschidere liberă, dimensiuni care mai sunt întâlnite doar la hangarele avioanelor.
 
De altfel, în portofoliul companiei deținute de omul de afaceri Mircea Bulboacă s-au adunat în acești ani din urmă impresionante structuri cu destinație sportivă: BT Arena, stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova și stadionul municipal „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.
 
Construcția cu cea mai mare valoare a investiției este stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova, un proiect de aproape 250 de milioane de lei, inaugurat în 2017 și plasat în rândul celor mai bune din lume. 
    Trimite prin e-mail