joi, 25 noiembrie 2021

Publicat la 11/25/2021 08:30:00 a.m. de

Victorie de prestigiu pentru Andreea Dragoman. A învins-o pe campioana europeană!

La numai 21 de ani, Andreea Dragoman continuă să încânte la Campionatul Mondial de tenis de masă de la Houston (SUA). Azi noapte a reușit să treacă și de turul 2 individual (faza 32-imi), după ce a învins-o cu 4-3, pe Petrissa Solja, campioana europeană la simplu feminin din acest an și a doua cea mai bine clasată sportivă din Europa în ierarhia mondială.

Medieșeanca a dovedit o excelentă forță mentală, întorcând de fiecare dată, de la 0-1, apoi 1-2.

„Victorie de prestigiu și pentru Andreea Dragoman. La câteva zile de la performanța de la Spa, campioana europeană U21 de la dublu mixt continuă forma bună și la Campionatul Mondial individual 2021. Andreea Dragoman a câștigat pe tabloul de simplu meciul cu Petrissa Solja, campioana europeană la simplu feminin din acest an și a doua cea mai bine clasată sportivă din Europa în ierarhia mondială. A fost 4-3 la final pentru sportiva noastră, care a revenit de la de 0-1 și 1-2 și a atacat decisiv, la 3-3, pentru calificarea în 16-imi“, a transmis Federația Română de tenis de masă.

Andreea Dragoman a avansat în 16-imi, alături de Bernadette Szocs, care a trecut de poloneza Natalia Bajor. Rezultate 32-imi pentru sportivele din delegația României, la individual:

Elizabeta Samara - Liu Hsing-Yin (Taipei) 0-4
Bernadette Szocs - Natalia Bajor (Polonia) 4-1
Adina Diaconu - Jia Nan Yuan (Franța) 0-4
Andreea Dragoman - Petrissa Solja (Germania) 4-3
 
În faza următoare, medieșeanca Andreea Dragoman o va întâlni vineri pe Suthasini Sawettabut (Thailanda). Adversara sa, în vârstă de 26 de ani, a făcut istorie pentru Thailanda ajungând până în optimile de finală la Jocurile Olimpice de vară din Japonia, din acest an.
 
Până atunci, Andreea va intra în competiția de dublu feminin, unde va face pereche, la noapte, cu Elizabeta Samara, pentru accederea în optimi. Româncele au de înfruntat perechea egipteană Farah Abdel-Aziz/Yousra Helmy (Egipt)

    Trimite prin e-mail