vineri, 1 octombrie 2021

Publicat la 10/01/2021 11:12:00 a.m. de Anonim

Thellmann: „Stop sărăciei și scumpirilor” ar trebui să fie obiectivul din activitatea fiecărui parlamentar!


 „Stop sărăciei și scumpirilor” nu ar trebui să fie titlul unei moțiuni de cenzură, ci obiectivul din activitatea de zi cu zi a fiecărui parlamentar, este de părere deputatul PNL de Mediaș, Christine Thellmann.


"Dacă fiecare și-ar face bine treaba la locul de muncă – am trăi într-o societate mai bună. Festivalul moțiunilor depuse și citite zilele acestea în Parlament nu sunt decât un joc de imagine. Când parlamentarii PSD sau USR sunt chemați la muncă, fac orice pentru a se eschiva, pentru a amâna dezbaterea proiectelor de legi în comisii sau a împiedica luarea unor decizii importante pentru români.

Indiferent de cum va arăta scena politică săptămâna viitoare, noi trebuie să ne asigurăm că spitalele nu vor rămâne fără bani, oamenii nu vor fi concediați, școlile nu vor fi închise peste noapte și facturile la energie vor fi compensate.

Așadar, cred că până la votarea moțiunilor de cenzură, actualul Guvern are obligația:

Să prelungească ajutorul acordat firmelor pentru șomajul tehnic. Guvernul deja a dezbătut în prima lectură un proiect de OUG în acest sens. Această măsură a fost de mare ajutor pentru 1,2 milioane de angajați care și-au putut păstra locurile de muncă pe perioada pandemiei. Anul trecut s-au acordat 4,85 miliarde de lei către firme și angajați. Trebuie să avem o măsură similară și pentru valul 4 începând cu 1 noiembrie;

Să acorde, în continuare, zile libere pentru părinții ai căror copii nu pot merge la școală din cauza pandemiei. De la începutul pandemiei s-au plătit peste 90 de milioane de lei pentru indemnizațiile acordate părinților și peste 34.000 de părinți au beneficiat de acest tip de sprijin;

Să aloce fonduri suplimentare pentru achiziția de medicamente destinate pacienților infectați cu Covid și pentru asigurarea finanțării secțiilor ATI;

Să se asigură că școlile vor putea rămâne deschise și peste pragul de 6 infectări la mia de locuitori, iar copiii și profesorii vor fi în siguranță la școală. 

Să crească salariul minim;

Să găsească soluții pentru compensarea facturilor la energia electrică și gaz pentru românii vulnerabili. 

Așadar, în timp ce unii vor face exerciții de dicție de la tribuna parlamentului, vor face postări pe facebook despre guvernare și pandemie, Guvernul chiar trebuie să muncească și să ia măsuri care să-i protejeze pe români de sărăcie și boală. Dacă acest lucru ar fi fost făcut și de parlamentarii care semnează moțiuni, poate că lucrurile arătau altfel azi. Românii s-au săturat de scandal și vorbe goale. Oare parlamentarii din opoziție când vor accepta această realitate?!", se întreabă Christine Thellmann.

    Trimite prin e-mail