marți, 26 octombrie 2021

Publicat la 10/26/2021 03:32:00 p.m. de

Șeica Mare: Atelier de pictură la Șoala

La Centrul cultural catehetic din Parohia Șoala, comuna Șeica Mare, a avut loc sâmbătă, 23 octombrie, un atelier de pictat icoane pe sticlă. La atelierul organizat în parohia din Protopopiatul Mediaş au participat copiii din sat și din împrejurimi.


Icoane pentru biserica satului
 
„Pe lângă bucuria de a picta, copiii au dobândit noi prieteni, pe Sfinții lui Dumnezeu. Înainte de a începe pictura, am întrebat pe fiecare copil ce vrea să devină când va fi mare, iar pe baza răspunsului dat, a fost îndrumat către Sfântul sau Sfânta care ar putea să-l ajute cel mai bine. De asemenea, icoanele vor fi puse în camera de spovedit, sau, precum îi spunem noi, micul muzeu al parohiei, unde vor fi păstrate și privite de toată lumea. Parohia are o mare lipsă de icoane, iar prin acest atelier se va remedia această situație”, a spus preotul paroh Florin Adrian Moga.
 
Școala „altfel”
 
Centrul cultural catehetic din Şoala a fost înfiinţat în luna septembrie, pentru a veni în ajutorul copiilor din sat, mai ales că Şcoala Gimnazială din localitate a fost desfiinţată din cauza numărului mic de elevi. Coordonat de preotul paroh Florin Adrian Moga şi doamna preoteasă, centrul găzduieşte activităţi catehetice, de creaţie, culturale şi recreative prin care sunt promovate valorile tradiţionale şi creştine în rândul celor mici. 
    Trimite prin e-mail