miercuri, 27 octombrie 2021

Publicat la 10/27/2021 03:58:00 p.m. de

Prețuri plafonate la energie electrică și gaze naturale!

Deputatul Christine Thellmann anunță că prețurile la energie electrică și gaze naturale vor fi plafonate, în urma votului de azi din parlament. Beneficiază consumatorii casnici, dar și spitalele, cabinetele medicilor de familie, școlile, grădinițele, bisericile, ONG-urile și IMM-urile.


Măsurile mult așteptate de români privind compensarea facturilor la gaze și curent au fost adoptate astăzi în Parlament!
De plafonarea prețurilor vor beneficia consumatorii casnici, dar și spitalele, cabinetele medicilor de familie, școlile, grădinițele, bisericile, ONG-urile și IMM-urile.
Măsurile se aplică de la 1 noiembrie. Legea urmează să fie trimisă la promulgare, președintelui României.
Prin adoptarea acestei legi, facturile românilor vor fi la fel cu cele din iarna anului trecut. Fluctuațiile de preț nu vor afecta populația.
Prețurile la energie electrică și gaze naturale se vor plafona astfel:
a) prețul final facturat al energiei electrice se plafonează la cel mult 1 leu/kWh, din care componenta de preț a energiei electrice va fi în valoare de maximum 0,525lei/kWh;
b) prețul final facturat al gazelor naturale se plafonează la cel mult 0,37 lei/kWh, din care componenta de preț al gazelor naturale va fi în valoare de maxim 0,250 lei/kWh“, transmite deputatul medieșean Christine Thelmann.
    Trimite prin e-mail