luni, 4 octombrie 2021

Publicat la 10/04/2021 12:07:00 p.m. de

Poenaru: „Trebuie să fim mai încrezători, pentru că avem calitate“

Gaz Metan rămâne cu 8 puncte după 11 etape și va juca în etapa viitoare cu Dinamo București


Gaz Metan a fost învinsă de CFR Cluj cu scorul de 2-1. Brazilianul Yuri Matias a înscris din pasa lui Ronaldo Deaconu în primul sfert de oră al confruntării, iar alb-negrii au intrat în avantaj la cabine. CFR a început foarte bine actul secund și a întors scorul în mai puțin de un sfert de oră prin reușitele lui Claudiu Petrila și Ciprian Deac. În urma înfrângerii de pe terenul CFR-ului, Gaz Metan rămâne cu 8 puncte după 11 etape și va juca în etapa viitoare, programată la mijlocul lunii octombrie, pe teren propriu cu Dinamo București. Campionatul este întrerupt în această săptămână în Liga 1, datorită jocurilor echipei naționale cu Germania și Armenia din preliminariile Cupei Mondiale 2022.

Am deschis scorul

Gaz Metan a reușit să deschidă scorul în Gruia după mai puțin de un sfert de oră. În minutul 11, Ronaldo Deaconu a centrat foarte bine în careul advers, iar brazilianul Yuri Matias a reușit să trimită mingea în poartă cu piciorul din cădere. În minutul 35, Claudiu Petrila a șutat din voleu peste poarta lui Octavian Vâlceanu. Același Petrila a șutat apoi și în ultimul minut al primei reprize însă nu a găsit cadrul porții Gazului.
 
Două
goluri în 15 minute
 
În primul minut al reprizei secunde, Gabriel de Moura a sărit pe sub o minge centrată în propriu careu de 16 metri, aceasta a ajuns la Claudiu Petrila care a reușit să egaleze. CFR a trecut în avantaj în minutul 59. Același Claudiu Petrila a centrat de pe partea stângă, iar Ciprian Deac a finalizat simplu din câțiva metri. În minutul 80, lovitura de cap a lui Christian Irobiso a fost reținută de Cristian Bălgrădean, iar apoi cu un minut înainte de finalul timpului regulamentar de joc, același Irobiso nu a reușit să devieze în poartă șutul lui Adama Sarr care a trecut puțin pe lângă poarta CFR-ului.
 
Probleme de rezolvat
 
La finalul partidei pierdute pe terenul campioanei, tehnicianul Gazului Metan a explicat că echipa sa trebuie să aibă mai multă încredere în forțele proprii și să nu mai ofere cadouri adversarilor. Ilie Poenaru a mai spus că pauza competițională prilejuită de jocurile echipei naționale este binevenită. „Le-am spus jucătorilor că trebuie să stăm sus, că trebuie să fim organizați. Știam că cei de la CFR vor pune presiune și că trebuie să fim pragmatici. Din păcate, a venit acea greșeală de la golul lui Petrila. N-avem voie să facem asemenea cadouri în această perioadă. În prima repriză am fost foarte bine organizați. Trebuie să avem mai multă încredere, mai multă personalitate, mai mult tupeu. Acum observ teamă din cauza clasamentului, e un cumul de factori care ne-a adus în situația asta. Se vede la cei de la CFR că au acumulat o oboseală. Știam acest lucru. Trebuie să fim mai încrezători, pentru că avem calitate. Vreau mai mult de la jucătorii mei. Această pauză e binevenită. Avem multe lucruri de pus la punct. Trebuie să lucrăm mai mult în ofensivă. Ușor, ușor, cred că vom rezolva aceste probleme”, a comentat Poenaru.
 
Cu Chindia în Cupa României
 
Gaz Metan și-a aflat adversarul din optimile Cupei României. Tragerea la sorți pentru această fază a competiției a avut loc, marți după-amiază, la sediul Federației Române de Fotbal. Sorții au făcut ca Gaz Metan să întâlnească Chindia Târgoviște. Meciurile din optimile Cupei României se desfășoară în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. Asta înseamnă că Gaz Metan va disputa partida pe teren propriu. Jocurile din cadrul optimilor Cupei României vor avea loc în ziua de 27 octombrie, cu începere de la ora 15:30, cu excepția jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior.
 
Două din trei

Două victorii și o înfrângere este bilanțul etapei din acest sfârșit de săptămână pentru Gaz Metan în Liga Elitelor. Formația sub 19 ani a învins Ripensia Timișoara cu scorul de 3-1, prin golurile marcate de Vlad Domșa, Cristian Cîmpean și Cristian Avram. La sub 17 ani, Gaz Metan a fost învinsă tot de Ripensia Timișoara cu scorul de 4-0, iar la categoria de vârstă sub 16 ani, gaziștii au învins CS Mioveni cu scorul de 3-0, prin golurile marcate de Alpar Koszta, Alexandru Kiraly și Darius Sîmpetrean.
    Trimite prin e-mail