vineri, 29 octombrie 2021

Publicat la 10/29/2021 01:37:00 p.m. de

Părintele Necula: Soluţia e la medic!

Constantin Necula este primul preot numit consultant în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Sibiu de către prefectul Mircea Dorin Creţu, cu scopul de a ajuta în lupta împotriva pandemiei.


Cunoscutul preot a învins COVID-19 şi s-a implicat constant în a ajuta bolnavii de cancer şi nu numai, fiind un susţinător declarat al medicilor.

Mai multă încredere

„Prin Ordinul Prefectului 540/27.10.2021 a fost numit în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, în calitate de consultant, PC.pr. conf.univ.dr.habil. Constantin Valer Necula, cadru universitar al Universităţii „Lucian Blaga”  din Sibiu şi consilier al IPS dr. Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului şi Arhiepiscopul Sibiului. Domnul prefect Mircea Dorin Creţu apreciază Înalta Binecuvântare acordată acestei colaborări şi speră ca ea să aducă un plus de încredere şi eficientizare a colaborării interinstituţionale la nivelul judeţului Sibiu“, a transmis miercuri Prefectura Sibiu.

Omul bisericii se implică

Preotul Constantin Necula a precizat pentru AGERPRES că urmează să se implice activ în ajutorarea medicilor şi autorităţilor şi varespecta decizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de a îndruma orice enoriaş să asculte de sfatul
medicilor.
„Pot să fac o serie de analize de teren şi apoi să le duc în Comitet (Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu – n.r.). Pot să ascult oamenii mai mult decât au ei posibilitatea să o facă, pentru că ei toţi sunt pe viteză, pe repede înainte. Pot să sprijin colectivele medicale, oricum fac asta de un an de zile, prin telefoane, prin cărţi“, a spus preotul.

A trecut prin boală

Întrebat dacă s-a vaccinat împotriva COVID-19, preotul Constantin Necula a replicat: „Din moment ce am trimis oamenii la medici, şi eu m-am consultat cu medicii“.
„Eu, de când a început campania de vaccinare, am spus că soluţia este la medic, nu este nici la preot, nici la vedeta de televiziune, nici la jurnalişti, nici la politicieni. E la medic. Am obligaţia de a avea rezervă (de a răspunde dacă m-am vaccinat sau nu – n.r.), un preot nu spune nici pro vaccin, nici anti vaccin. Dacă menţine hotărârea pe care a luat-o Sinodul, el trebuie să fie neutru în afirmarea lucrului ăstuia“, a explicat părintele Constantin Necula.
Preotul Necula a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2, însă a precizat că a avut o formă care „nu a fost atât de complicată ca la alţii, pe care i-a văzut murind“.
Acesta s-a implicat până acum şi în susţinerea unor ONG-uri în lupta lor cu diverse boli. Spre exemplu, face parte din echipa primului centru de suport oncologic din Sibiu, intitulat „Casa Sus inima“. De asemenea, preotul Necula este preşedintele Asociaţiei Crucea Albastră, care ajută dependenţii de alcool şi droguri, fiind cunoscut ajutorul dat de el atât acestor pacienţi, cât şi medicilor psihiatri din Sibiu.

Speranţa e la preot

Prefectul Mircea Creţu speră că preotul Necula îi va convinge pe credincioşi să se imunizeze contra COVID-19. „Consider că poate să aducă un plus în această luptă cu pandemia, astfel încât mulţi credincioşi să îşi schimbe concepţia de la a fi anti-vaccinare, la vaccinare, care este singurul lucru care ne va duce la o perioadă mai bună“, a declarat pentru AGERPRES prefectul judeţului Sibiu.

    Trimite prin e-mail