miercuri, 27 octombrie 2021

Publicat la 10/27/2021 07:29:00 p.m. de

Ne așteaptă un Crăciun relaxat: „Numărul cazurilor va scădea până atunci”

Epidemiologul Octavian Jurma, cel care a anunțat că România va avea peste 15.000 de cazuri în valul 4, a prezentat o proiecție pentru luna decembrie.


Jurma utilizează un tabel foarte bine structurat  în care se calculează cele mai optimiste, dar și pesimiste scenarii pentru următoarele perioade. Epidemiologul se așteaptă ca numărul cazurilor noi să scadă până la Crăciun și să fie relaxate măsurile de restricție.

„Eu cred că vom coborî sub 10.000 de cazuri în prima săptămână a lunii noiembrie și sub 6.000 în partea a doua a lunii, astfel încât luna decembrie să ne prindă un pic mai relaxați”, a explicat Octavian Jurma, invitat aseară la Aleph News.

Scăpăm de restricții până la Crăciun?

România a accelerat ritmul de vaccinare împotriva COVID-19, iar ultimele 24 de ore au fost imunizate peste 150.000 de persoane.
Dacă se păstrează ritmul actual de vaccinare, la sfârșitul acestui an România va depăși 70% din populație imunizată, spune coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă. În prezent, rata de vaccinare în țara noastră este de 33%.
„În total, până la finalul acestui an am putea avea peste 11,8 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză. Acum avem aproximativ 6,5 milioane de persoane”, a precizat medicul, în cadrul conferinței de presă susținută marți.
    Trimite prin e-mail