marți, 12 octombrie 2021

Publicat la 10/12/2021 10:10:00 a.m. de

Metoda „Accidentul“ revine la Mediaș

Două medieșence au fost înșelate în ultima săptămână cu sume mari de bani. Este vorba despre două vârstnice care locuiesc în zona centrală, respectiv în cartierul Gura-Câmpului. Acestea au fost apelate telefonic de un bărbat care a pretins că este medic și care le-a spus că  fiul, respectiv nepoata victimei au suferit un accident rutier, iar cheltuielile legate de intervenția chirurgicală de urgență trebuie suportate de către familie. Cele două l-au crezut pe falsul medic, astfel că la imobilul femeii de 70 de ani s-a prezentat un bărbat căruia aceasta i-a dat 6.500 de euro, iar femeia de 82 de ani a pus suma de 7.000 lei în cutia poștală, de unde au fost ridicată de o persoană necunoscută.
 
 
Așadar, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, în ultima săptămână au fost înregistrate două fapte prin „Metoda Accidentul“, ambele în municipiul Mediaș. Astfel, la data de 7 octombrie, respectiv pe 11 octombrie, două persoane de sex feminin din Mediaș, în vârstă de 70 și 82 de ani, au reclamat faptul că au fost victimele acestei metode de înșelăciune, sumele de bani puse la dispoziția falșilor „medici” fiind de 6.500 euro, respectiv 7.000 de lei.
 
Se caută făptașii
 
În ambele situații, în apelul telefonic efectuat, un bărbat a pretins că este medic iar fiul, respectiv nepoata victimei au suferit un accident rutier iar cheltuielile legate de intervenția chirurgicală de urgență trebuie suportate de către familie. Astfel, la imobilul femeii de 70 de ani s-a prezentat un bărbat căruia aceasta i-a dat 6.500 de euro, iar femeia de 82 de ani a pus banii în cutia poștală de unde au fost ridicați de o persoană necunoscută. În cauză, polițiștii Biroului Investigații Criminale Mediaș au deschis dosare de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, iar cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș în vederea identificării persoanelor implicate și aplicării măsurilor legale în consecință“, a precizat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.
 
Nu dați curs apelurilor!
 
Polițiștii sibieni atrag atenția asupra solicitărilor primite telefonic de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un eveniment rutier grav și ar avea nevoie de bani fie pentru rezolvarea situației juridice, fie pentru intervenții medicale de urgență. „Vă rugăm insistent să nu dați curs acestor apeluri! Dacă primiți o astfel de solicitare, păstrați-vă calmul, sunați-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare. Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini. Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini“, avertizează Elena Welter.
    Trimite prin e-mail