miercuri, 20 octombrie 2021

Publicat la 10/20/2021 03:16:00 p.m. de

Începe vaccinarea antigripală. Cine primește primele doze

Prima tranșă de vaccin antigripal pentru sezonul 2021-2022 a ajuns la sediul Direcției de Sănătate Publică a județului Sibiu la sfârșitul săptămânii trecute, la acest moment fiind în curs distribuția serului imunizant către personalul vaccinator, în vederea demarării campaniei de vaccinare antigripală gratuită.


Cele 5.390 doze de vaccin repartizate județului nostru, în primă fază, sunt destinate vaccinării copiilor, atât la nivelul cabinetelor medicilor de familie, cât și din instituțiile de ocrotire socială, urmând în perioada imediat următoare livrarea următoarei tranșe de vaccin gripal, destinată celorlalte categorii de persoane la risc.
În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC. Acțiunile de imunizare se vor derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi.
Conform medicilor, o persoană care s-a vaccinat împotriva COVID-19 și face parte din categoriile la risc, poate primi și vaccinul gripal. De asemenea, respectarea regulilor de igienă, spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun,  folosirea batistelor  pentru strănut sau tuse, utilizarea măștilor de protecție în locuri aglomerate și spații închise sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii.
Repartiţia dozelor de vaccin de către Ministerul Sănătății se va face în mai multe tranșe, la fel ca în anii trecuți, iar pentru acest sezon, DSP Sibiu a centralizat un necesar de 42.780 doze de vaccin antigripal.
    Trimite prin e-mail