sâmbătă, 16 octombrie 2021

Publicat la 10/16/2021 07:17:00 p.m. de

Ilie Poenaru: „O victorie de încredere”

Alb-negrii s-au impus cu scorul de 2-1 în partida cu Dinamo, de la Mediaș. Omul meciului a fost mijlocașul Ronaldo Deaconu, care a marcat două goluri „de pus în ramă“ în prima repriză, într-un interval de doar două minute. Dinamo a redus din diferență în finalul jocului dintr-un penalty acordat foarte ușor de centralul Adrian Cojocaru, după un duel aerian dintre Yuri Matias și Robert Moldoveanu. Pentru Gaz Metan urmează, vineri după-amiază, de la ora 17.30, partida din deplasare cu FCU Craiova 1948.
 
 
Dinamo a avut prima ocazie a partidei de la Mediaș în minutul 4, atunci când Geani Crețu a centrat din partea dreaptă, iar Cătălin Itu a trimis cu capul pe lângă poarta lui Octavian Vâlceanu. În minutul 17, Bryan Alceus a fost faultat în careul de 16 metri de Alexandru Răuță, dar centralul Adrian Cojocaru a lăsat jocul să continue. În minutul 22, Răzvan Grădinaru a centrat din partea stângă, Ronaldo Deaconu a șutat la poartă, însă Mihai Eșanu a reușit să respingă în corner. Același Deaconu a executat foarte bine lovitura de colț, iar Eșanu a respins mingea de sub transversală. În minutul 36, Ronaldo Deaconu a profitat de o neînțelegere între Cosmin Matei și Steliano Filip, a preluat mingea și a șutat de la 30 metri direct în vinclul porții lui Dinamo. Peste două minute, Deaconu a recidivat. Acesta a marcat un nou super gol cu un lob peste Mihai Eșanu.
 
Penalty inexistent
 
Repriza a doua a partidei a fost una de luptă. La două minute de la reluarea jocului, șutul lui Ronaldo Deaconu a fost reținut de portarul Mihai Eșanu. În minutul 82, Dinamo a primit foarte ușor o lovitură de pedeapsă după un duel aerian între Yuri Matias și Robert Moldoveanu. A executat și transformat penalty-ul Mirko Ivanovski. Finalul meciului nu a mai adus nicio ocazie pentru cele două combatante, iar gruparea de pe Târnava Mare a câștigat toate cele 3 puncte puse în joc.
 
Victorie de încredere
 
La finalul partidei câștigate în fața lui Dinamo, tehnicianul Gazului Metan a ținut să îl felicite pe Ronaldo Deaconu pentru golurile marcate. Ilie Poenaru a mai spus că echipa va arăta din ce în ce mai bine în continuare. „Trebuie felicitat Roni. Își dorea foarte mult, i-am spus că trebuie să tragă la poartă. Am avut o discuție mai bărbătească cu el zilele trecute, l-am întrebat de ce nu trage la poartă. Mi-a promis că trage și a tras. Este o victorie de încredere, ei n-au ajuns la nivelul la care să creadă că sunt în stare de foarte multe lucruri bune. Sunt capabili de sacrificii și așa trebuie să arătăm și arătăm foarte bine. După meciul de la CFR, am declarat că nu arătăm bine pe fază ofensivă și am avut timp să ne axăm pe faza ofensivă. Mă bucur că au încercat să pună în practică și au reușit. O să arătăm din ce în ce mai bine și o să urcăm și în clasament”, a declarat Poenaru. 
ILIE POENARU | antrenor
 
„Ei merită să fie mai sus în clasament. Încerc să le transmit speranța, optimismul. A fost acel declic și chiar și-au demonstrat că sunt în stare de multe lucruri frumoase.”
Succese importante la juniori și la fete
 
Seria victoriilor a continuat, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru echipele Gazului Metan. După ce, vineri seara, echipa mare a învins Dinamo, sâmbătă, formația sub 19 ani a câștigat cu scorul de 2-1 confruntarea cu Universitatea Craiova
. Golurile victoriei au fost reușite de Ramon Gașpar și Denis Ursu. Partida a contat pentru etapa cu numărul 9 a Ligii Elitelor U19, Seria de Vest. În urma acestui succes, Gaz Metan a acumulat 18 puncte și a reușit să își consolideze poziția în primele 6 echipe ale clasamentului. Tot sâmbătă, echipa feminină a Gazului Metan a debutat cu dreptul în Liga de Junioare U15. Sâmbătă după-amiază, jucătoarele pregătite de antrenorul Constantin Hanc au învins cu scorul de 5-0 CFR Cluj, într-o partidă disputată pe teren propriu. Ștefania Rîșnoveanu a marcat trei goluri, iar Patricia Șerban și Mirabela Trofin câte un gol. Gaz Metan face parte din Seria a 4-a a Ligii de Junioare U15, alături de Student Sport Alba Iulia, FC Universitatea Olimpia Cluj, CFR Cluj și Colţea 1920 Braşov.
    Trimite prin e-mail