miercuri, 13 octombrie 2021

Publicat la 10/13/2021 08:45:00 a.m. de

Ilie Poenaru are rețeta victoriei cu Dinamo București

Alb-negrii au o partidă foarte grea în etapa cu numărul 12 a campionatului Ligii I. Vineri seara, de la ora 20:30, Gaz Metan primește la Mediaș vizita lui Dinamo București. Ambele echipe sunt în subsolul clasamentului și au mare nevoie de cele trei puncte puse în joc. La sfârșitul săptămânii trecute, formația lui Ilie Poenaru a jucat un amical de 120 minute cu FC Buzău, câștigat cu scorul de 2-0.

Gaz Metan joacă așadar o carte importantă, vineri seară, cu Dinamo București. Partida pune față în față ocupantele locurilor 14 și 15. Alb-negrii au 8 puncte strânse în 11 etape, iar câinii roșii cu unul mai puțin. Prin urmare, miza jocului este extrem de importantă pentru ambele combatante.

„Meciul cu Dinamo este foarte important pentru noi, în contextul în care se întâlnesc două echipe în suferință mare de puncte. Ne așteaptă o partidă destul de grea, pentru că întâlnim o echipă în schimbare, întâlnim o echipă care îmbină tinerețea cu experiența, cu jucători care de la mijloc în sus pot în orice moment să fac diferența, jucători imprevizibili, de unu contra unu, de viteză, de spații, jucători care se pretează și pe combinații mai ales că au schimbat și antrenorul. Domnul Rednic peste tot pe unde a antrenat și-a pus foarte repede amprenta și s-a văzut acest lucru“, a explicat antrenorul Ilie Poenaru.

Victorie cu orice preț

Tehnicianul alb-negrilor știe și de ce anume are nevoie formația sa pentru a obține victoria cu Dinamo. Atitudine, concentrare și cât mai puține greșeli reprezintă rețeta unei victorii dorite de alb-negri. „Și noi trecem printr-o transformare în acest moment. Toate aceste meciuri, de când am schimbat principiile ca organizare și sistem de joc, arătăm destul de bine, suntem mult mai responsabili, suntem o echipă mult mai bine organizată. E clar că și noi ne dorim să începem să câștigăm de la meci la meci. Respectăm Dinamo, dar trebuie să câștigăm acest meci fără doar și poate și vom face orice este posibil pentru a lua cele trei puncte foarte importante pentru moral, pentru continuitate și pentru clasament. Dacă vom fi concentrați, dacă vom avea atitudine și nu vom mai face greșeli, ne putem atinge obiectivul de a câștiga cele 3 puncte“, mai spune Ilie Poenaru.

Victorie în amical

Gaz Metan a învins cu 2-0 FC Buzău, sâmbătă, la Mediaș, într-un meci amical, în contextul în care campionatul era întrerupt în Liga I, datorită jocurilor echipei naționale a României. S-au jucat două reprize de câte 60 de minute fiecare, iar tehnicianul Ilie Poenaru a rulat tot lotul pe care îl are la dispoziție. Cele două goluri au fost marcate într-un interval de patru minute încă din prima repriză a confruntării. Răzvan Grădinaru a deschis scorul în minutul 19, după un șut frumos la colțul lung, iar Ovidiu Horșia a dus scorul la 2-0 în minutul 23, după ce a fost deschis foarte bine în zonă centrală, a pătruns și a marcat.

În Liga Elitelor

Două înfrângeri și o victorie este bilanțul echipelor Gazului Metan în etapa de Liga Elitelor desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute. La categoria de vârstă sub 19 ani, Gaz Metan Mediaș a învins ACS Kids Tâmpa Brașov cu scorul de 5-2. Lucian Noian a marcat două goluri, iar Cristian Maxim, Răzvan Covaci și Gabriel Țala, câte un gol. La categoria de vârstă sub 17 ani, în compania aceluiași adversar, gaziștii au cedat cu 1-5, iar la categoria sub 16 ani, au pierdut cu 0-5 în fața LPS Viitorul Pitești.

    Trimite prin e-mail