luni, 25 octombrie 2021

Publicat la 10/25/2021 07:43:00 p.m. de

Ceremonial de Ziua Armatei, cu elicoptere și avioane de luptă

Primăria municipiului Mediaș continuă tradiția cinstirii eroilor neamului și a bravilor ostași români, cu ocazia Zilei Armatei Române, sărbătorită în fiecare an la data de 25 octombrie. Împreună cu reprezentanți ai Unității Militare 01810, a organizat ca de obicei un ceremonial militar și religios în Cimitirul Eroilor. 

foto arhivă

După slujba religioasă oficiată de un sobor de preoţi, au avut loc depuneri de coroane din partea celor prezenți. Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, manisfestarea s-a desfășurat într-un cadru mai restrâns decât de obicei, fără prezența sutelor de elevi din instituțiile de învățământ medieșene cu care eram obișnuiți. Cu toate acestea, importanța municipiului de pe Târnava Mare pentru Armata Română a fost recunoscută din nou printr-o demonstrație aviatică. Elicoptere și avioane de luptă de la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii au brăzdat minute bune cerul de deasupra orașului, onorând astfel gestul organizatorilor momentului solemn de la sol.

 
Cristian Colocoșel, Comandatul UM 01810, și-a arătat optimismul că anul viitor manifestarea va avea amploarea obișnuită și i-a asigurat pe medieșeni că Garnizoana Mediaș le va fi alături în orice situație. „Această dată este importantă atât pentru noi militarii, cât și pentru poporul român. Pentru ardeleni reprezintă ziua eliberării ultimelor localități de sub ocupația hortysto-fascistă, în 1944 (…) Țin să transmit tuturor medieșenilor că militarii din Garnizoana Mediaș sunt alături de medieșeni în orice situație“, a transmis Cristian Colocoșel, Comandatul UM 01810.
    Trimite prin e-mail