miercuri, 20 octombrie 2021

Publicat la 10/20/2021 12:55:00 p.m. de

Biserica din cimitirul ortodox și-a sărbătorit al doilea hram

Zi importantă pentru credincioși, duminică, în cimitirul ortodox al Municipiului Mediaş. Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” şi „Sfinţii Mărturisitori Transilvăneni” și-a cinstit cum se cuvine al doilea hram, cu câteva zile înainte de sărbătorirea marilor mărturisitori din Ardeal, cinstiţi în fiecare an pe 21 octombrie.

foto: Mitropolia Ardealului

Hramul din acest an a fost marcat de împlinirea celor 15 ani de la târnosirea bisericii, fiind primul locaş de cult din Mediaş sfinţit de Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Totodată, s-au împlinit acum şi cinci ani de la inagurarea Centrului bisericesc „Sfântul Nectarie” de lângă biserică unde, sub coordonarea preotului Flaviu Fleşer, se desfăşoară numeroase activităţi catehetice şi educaţionale cu tinerii şi copiii, dar şi activităţi social-filantropice pentru comunitate. Aşadar, sărbătoarea hramului din acest an a fost un moment de bilanţ şi un prilej de a-I mulţumi lui Dumnezeu pentru tot ajutorul primit de comunitate în tot acest răstimp“, se arată pe pagina oficială a Mitropoliei Ardealului.
Sfânta Liturghie a fost oficiată de protopopul de Mediaş, Ovidiu Găban şi preotul Flaviu Fleşer, participând mulţimi de credincioşi, tineri şi copii, mulţi dintre ei îmbrăcaţi în straiele populare specifice zonei.
 
foto: Mitropolia Ardealului 

Potrivit Mitropoliei Ardealului, „cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele protopop Ovidiu Găban, care a evidenţiat modelul de credință și de mărturisire a Ortodoxiei oferit de Sfinții Transilvăneni. Părintele protopop a amintit faptul că locaşul de cult se află într-un loc în care își dorm somnul de veci înaintașii noștri, iar anul acesta, în toate comunităţile parohiale din Patriarhia Română se organizează manifestări duhovniceşti şi culturale dedicate pomenirii şi cinstirii celor care sunt înmormântaţi în cimitirele ortodoxe. Părintele Găban a adus cuvinte de apreciere a întregii activităţi liturgice, social-filantropice și cultural-educaţionale de la biserica din cimitirul ortodox al Mediaşului.“

foto: Mitropolia Ardealului

După Sfânta Liturghie a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru toţi preoţii slujitori, ctitorii şi binefăcătorii locaşului de cult trecuţi la Domnul.
Tot duminică, cinci liceeni și trei elevi de clasa a 8-a de la unităţile de învăţământ din Mediaş, cu rezultate remarcabile la învăţătură, au primit Bursele de merit „Sfinţii Apostoli Petru și Pavel”. Alți cinci copii au primit Biblii, după ce în ajunul sărbătorii au primit pentru prima dată Taina Sfintei Spovedanii.
    Trimite prin e-mail