miercuri, 8 septembrie 2021

Publicat la 9/08/2021 03:42:00 p.m. de

La Gaz Metan a sunat deșteptarea!

Gaz Metan Mediaș vrea să iasă din pasa neagră cu o victorie împotriva lui FC Voluntari. Alb-negrii au un început complicat de sezon cu doar 4 puncte acumulate în primele șapte etape. Mai mult, în ultimele patru jocuri oficiale, Gaz Metan a pierdut de fiecare dată. Toate înfrângerile au fost însă la limită, iar ultimele trei cu același scor: 1-0. Duminică, de la ora 18.15, gruparea de pe Târnava Mare va întâlni la Mediaș FC Voluntari, într-o partidă contând pentru etapa cu numărul VIII a Ligii I.

 
Gaz Metan ocupă, în prezent, penultima poziție a clasamentului Ligii I și nu a mai câștigat în campionat din prima etapă disputată la jumătatea lunii iulie, atunci când a învins la Mediaș CS Mioveni. Ultimele patru etape au adus tot atâtea înfrângeri, însă, aproape în fiecare meci, alb-negrii au fost aproape de un rezultat de egalitate. Etapa trecută, UTA s-a impus la Mediaș printr-un gol marcat în minutul 90, anterior - în înfrângerea cu 1-0 de pe terenul Universității Craiova - Nasser Chamed a ratat un penalty în finalul jocului, iar în partida de acasă cu FC Botoșani, gaziștii au ratat egalarea la ultima fază a jocului.
 
Vine FC Voluntari
 
La sfârșitul acestei săptămâni, gaziștii joacă tot pe teren propriu, la fel ca în etapa trecută. Duminică, de la ora 18.15, formația lui Mihai Teja primește vizita echipei FC Voluntari. Ilfovenii sunt pe locul 9 în clasament, cu 9 puncte strânse până acum, și vin cu un moral bun la Mediaș, după ce în runda precedentă au câștigat confruntarea cu Chindia Târgoviște.
 
Putem să ne revenim
 
Tehnicianul alb-negrilor este conștient că echipa sa suferă în special în faza ofensivă. De altfel, Gaz Metan are cel mai slab atac după primele șapte etape, cu doar patru goluri marcate. Totuși, Mihai Teja pare optimist și crede că echipa își poate reveni și poate începe să adune puncte. În ultimii 30 de metri, pe faza ofensivă, acolo suferim. Trebuie mai mult în duelurile unu contra unu, mai mulți oameni în jumătate adversă. Suntem într-un moment greu, în care nu ne iese aproape nimic. Trebuie să ridicăm capul, să ne antrenăm mai bine și să schimbăm puțin strategia. Obiectivul Gazului nu este play-off-ul, nici câștigarea campionatului, ci salvarea de la retrogradare. Cred că avem puterea să ne revenim”, a comentat Teja.
 
Eșec drastic
 
Duminică după-amiază, Gaz Metan a disputat o partidă de verificare în deplasare cu CFR Cluj. Partida s-a încheiat cu victoria fără drept de apel a campioanei, scor 6-0. A fost 1-0 pentru clujeni la pauza jocului, iar apoi aceștia au mai marcat de cinci ori într-un interval de 21 de minute. Formula de start folosită în partida de la Cluj Napoca a fost: Alexandru Buzbuchi, Romeo Roberto, Yuri Matias, Patricio Matricardi, Ioan Filip, Răzvan Grădinaru, Gabriel de Moura, Dragoș Iancu, Ronaldo Deaconu, Adama Sarr și Vlad Morar.
 
Două plecări

Gaz Metan s-a despărțit de doi jucători în ultimele zile. Aceștia au fost împrumutați la alte echipe până la finalul sezonului 2021-2022. Astfel, mijlocașul Paul Pațurcă va evolua în Liga a II-a, pentru FC Buzău, sub comanda tehnicianului Cristian Pustai. Împrumutul este valabil până la data de 30 iunie 2022. De asemenea, mijlocașul Sergiu Ciocan a fost împrumutat la Minaur Baia Mare, formație care evoluează în Liga a III-a.
    Trimite prin e-mail