joi, 26 august 2021

Publicat la 8/26/2021 08:47:00 a.m. de

WEINFEST - Ediție de colecție. Organizatorii vor proclama Ziua Internațională de Fetească regală

La Mediaș, vechea „Metropolă de vin“ a Transilvaniei, va avea loc în perioada 17-19 septembrie cea de a treia ediție a festivalului Weinfest, care se anunță a fi un eveniment memorabil pentru participanți și un moment istoric din punct de vedere al industriei vitivinicole naționale.


Anul 2021 este dedicat de organizatorii Weinfest sărbătoririi a 100 de ani de Fetească Regală, soi denumit astfel acum un secol de Ambrosi de la Mediaș, unul dintre pionierii replantării viilor din Europa, pustiite de filoxera la începutul anilor 1900. Feteasca regală provine de la Daneș și era denumită anterior Dănășana sau Dunesdorfer Konigsast. Cei interesați pot afla istoria soiului în cadrul prezentarii care va fi făcută la eveniment sau urmărind transmisiile live ale acestuia.
 
Ziua Internațională de Fetească regală
 
Tot în cadrul festivalului, sâmbătă, 18 septembrie, în prezența invitaților de marcă și a reprezentanților industriei de profil, va fi proclamată Ziua Internațională de Fetească regală, o premieră națională prin prisma faptului că este primul soi de viță autohtonă care va fi sărbătorit în acest fel. Data proclamată va fi cea de 3 iunie, ziua municipiului Mediaș, atestat documentar la data de 3 iunie 1267, urmând ca pentru prima dată să fie sărbătorită oficial în 2022.
Diferit de alte momente istorice va fi faptul că oricine își dorește are posibilitatea să semneze pe documentul proclamației. Astfel, cele 20 de persoane care achiziționează biletele de acces VIP vor fi invitate să-și noteze numele și să semneze Proclamația alături de invitați, reprezentanți ai industriei și organizatori, ca martori peste timp ai acestui eveniment.
 
Experiențe speciale
 
Organizatorii vă așteaptă în Piața Castelului din Mediaș, pentru a scrie istorie împreună. Vor fi degustări, muzică ambientală și live, surprize din lumea vinului, gastronomie, live cooking show, masterclass-uri de vin, expoziții, lansare de carte și nu doar atât.
În prețul biletului achiziționat, participanții vor avea posibilitatea să descopere vinurile de la producătorii aflați în cele 10 căsuțe destinate degustării. În acest scop vor primi la intrarea evenimentului un talon alături de un pahar pentru degustare, iar la ieșire vor primi ca amintire pentru participarea la eveniment o sticlă cadou cu eticheta de 100 de ani de Fetească regală, bineînțeles cu vin din acest soi.
Accesul la eveniment este limitat de organizatori în exterior la maximum 500 de persoane/zi, iar la Masterclass-urile de interior la 25 de persoane, din cauza condițiilor pandemice.

Bilete prin Eventim
 
Biletele se pot achiziționa online, în premieră pentru un eveniment desfășurat în municipiul de pe Târnava Mare, de pe site-ul Eventim https://www.eventim.ro/ro/bilete/weinfest-medias-2021-piata-castelului-1246702/performance.html.
 



    Trimite prin e-mail