duminică, 29 august 2021

Publicat la 8/29/2021 10:28:00 a.m. de

Mediașul va ridica încă o creșă, în Vitrometan, din fonduri guvernamentale

Primăria Mediaș profită din nou de strategia de guvernare pentru a spori numărul creșelor din municipiu. 


După ce a primit finanțare europeană la începutul anului pentru realizarea unei creșe în Vasia, în clădirea fostei Asociații Phoenix Speranța, de pe strada Topârceanu nr. 14 (aproximativ 4,1 milioane de lei, proiect cofinanţat din Fondul social european prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020), iată că inițiativa echipei primarului Gheorghe Roman de a găsi finanțare pentru o creșă în cartierul Vitrometan s-a bucurat de succes. 
„În urma întâlnirii pe care am avut-o în campania electorală de anul trecut cu medieșenii care locuiesc în cartierul Vitrometan, am luat act de faptul că este extrem de important să găsim soluții pentru a construi o creșă în cartier. Astfel, am depus o solicitare în acest sens la CNI (Compania Națională de Investiții). A fost o bucurie pentru mine să constat că dl ministru Cseke Attila a inclus și Mediașul în rândul localităților care vor beneficia de o nouă creșă, o investiție extrem de utilă pentru noi toți. Le mulțumesc colegilor mei din Primărie care au ales să facă parte din echipa mea și care au înțeles că putem să dezvoltăm și să modernizăm orașul doar dacă atragem cât mai multe fonduri extrabugetare (fonduri europene și fonduri guvernamentale)“, a declarat primarul Gheorghe Roman.
În strategia de guvernare
 
Proiectul câștigat de Mediaș se înscrie în strategia de guvernare. „Programul actual de Guvernare promite că «pentru accesul în mod egal la educație al copiilor și al tinerilor și asigurarea condițiilor de desfășurare a procesului educațional într-un singur schimb», vor fi realizate 2.500 de creșe, grădinițe și școli (construcții noi și reabilitări), cu o valoare 12,5 miliarde de lei“, arăta la începutul anului ministrul Dezvoltării.
    Trimite prin e-mail