miercuri, 25 august 2021

Publicat la 8/25/2021 03:02:00 p.m. de

Întâlniri de suflet. Preotul Constantin Necula va putea fi ascultat și la FITS

Conferințele speciale FITS îl aduc pe Octavian Saiu (foto) în dialog cu Israel Galvan – la Sibiu, iar pe părintele Constantin Necula și academicianul Ioan-Aurel Pop – la Sibiel.Secțiunea dedicată conferințelor speciale din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu reunește, de-a lungul mai multor zile, întâlniri esențiale între personalități de marcă ale culturii românești și universale. Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, este prezent la un eveniment al acestei secțiuni, în cadrul unei întâlniri care are tema „Icoană ca speranță a sufletului”.
 
Prezență internațională
 
Criticul de teatru Octavian Saiu va intra în dialog cu Israel Galvan, marele coregraf și dansator spaniol care participă la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu cu două spectacole remarcabile și care, de asemenea, va primi o stea pe Aleea Celebrităților. Evenimentul va avea loc la Filarmonica de Stat Sibiu, sala mică, în 26 august, ora 11:00.
 
Înapoi la Dumnezeu
 
Sâmbătă, 28 august, la ora 16:00, părintele profesor Constantin Necula va susține conferința „Cum ne restaurăm sufletul după vremuri grele – scurt exercițiu de admirație a lui Dumnezeu”, cu interpretarea unei pricesne de Ozana Barabancea, în deschiderea evenimentului. Publicul va putea urmări evenimentul la Catedrala Mitropolitană Sibiu.
Seria conferințelor speciale ale celei de-a XXVIII-a ediții a FITS se va încheia în 29 august, ora 12:00, cu un dialog între Constantin Necula și președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop. Evenimentul îi are invitați speciali pe ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului și Arhiepiscopul Sibiului, și pe Constantin Chiriac, președintele FITS și directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu. Întâlnirea cu tema „Icoană ca speranță a sufletului”, se va desfășura la biserica Sf. Treime și Muzeul de icoane pe sticlă „Pr. Zosim Oancea” din Sibiel.
 
În trei dimensiuni
 
Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se desfășoară în perioada 20-29 august, cu tema „Construim speranța împreună”. Unul dintre cele mai importante evenimente din lume dedicate artelor spectacolului, festivalul reunește circa 2.000 de participanți, pentru un număr de peste 600 de evenimente desfășurate în 36 de locații. Ediția din anul acesta se petrece în trei dimensiuni: fizic, online și hibrid (transmisiuni în direct, online, ale unora dintre evenimente).
Spectatorii au la dispoziție aplicația de mobil FITS, care poate fi descărcată gratuit din APP Store și Google Play, un proiect realizat în parteneriat cu UniCredit Bank.
    Trimite prin e-mail