vineri, 11 iunie 2021

Publicat la 6/11/2021 10:28:00 a.m. de

Ziua Eroilor, la Axente Sever, Agârbiciu şi Şoala

Ieri a fost o zi importantă pentru locuitorii județului. De Ziua Eroilor, în cimitire s-au ținut slujbe de pomenire, s-au depus coroane de flori. Oficialitățile locale au ținut să-și arate prețuirea și să onoreze sacrificiul celor care, de-a lungul istoriei noastre, s-au jertfit pentru apărarea integrității și valorilor națiunii române.
 
„Astăzi, 10 iunie 2021, a fost marcată Ziua Eroilor în localităţile Axente Sever, Agârbiciu şi Şoala, prin depuneri de coroane la monumentele eroilor din cele trei localităţi. La evenimentele comemorative au participat primarul Marius Grecu, angajaţii Primăriei comunei Axente Sever, consilieri locali, reprezentaţi ai Secţiei 5 Poliţie Rurală Axente Sever, precum şi domnul director al Şcolii Gimnaziale Axente Sever, Constantin Dumitru, alături de cadre didactice şi de elevi ai şcolii, care au purtat frumoase costume populare pentru această ocazie specială.
Luptele din cele două războaie mondiale, care au generat un număr de victime cu mult peste tot ceea ce s-a văzut în istoria conflictelor armate de până atunci, a determinat toate naţiunile să găsească forme adecvate de doliu şi de comemorare pentru a-şi cinsti eroii. La fel şi noi, românii, marcăm această zi pentru a cinsti memoria celor care au plecat la luptă, au lăsat în urmă părinţi, fraţi, copii şi s-au jertfit pentru noi, în speranţa că sacrificiul lor nu a fost în zadar.
Anul aceasta este cu atât mai deosebit, deoarece cu 80 de ani în urmă, în iunie 1941, trupele române au fost trimise pe fronturile de luptă în cel de-al Doilea Război Mondial. Pentru mulţi dintre ostaşii români, aceea a fost ultima călătorie.
Din Caucaz, în estul continentului, şi până în Republica Cehă, în vest, faptele de arme ale acestor admirabili ostaşi au pătruns adânc în conştiinţa întregului neam românesc, ca fiind expresia cea mai desăvârşită a eroismului naţional.
Avem datoria morală să-i păstrăm veșnic în rugăciunile noastre, să purtăm în suflet recunoştinţă pentru tot ceea ce au făcut pentru noi, pentru că datorită lor suntem astăzi o națiune unită şi trăim într-o ţară liberă.
Dumnezeu să îi odihnească pe eroii noștri!“, a transmis Primăria Axente Sever.



 

    Trimite prin e-mail