miercuri, 9 iunie 2021

Publicat la 6/09/2021 01:52:00 p.m. de Anonim

Un medieșean la șefia Camerei de Comerț a județului SibiuNoul președinte interimar al Camerei de Comert, Industrie si Agricultură a județului Sibiu este omul de afaceri medieșean Octavian Isailă.În calitate de vicepreședinte în exercițiu, Isailă a preluat atribuțiile președintelui, după ce Gheorghe Aldea a fost acuzat că ar fi încălcat repetat și grav prevederile statutare și îndatoririle ce îi reveneau în calitate de președinte. Lui Aldea i s-a reproșat că a luat decizii fără a consulta celelalte organe de conducere și a dispus plăți, în condițiile în care funcția sa nu este una executivă.

Extras din procesul verbal al AGA din 14 mai, prezidată de directorul general Eugen Iordănescu, unde au fost prezenți 42 de membri

Pe 27 mai, Colegiul de Conducere al Camerei a decis cu majoritate de voturi să îl excludă pe Gheorghe Aldea și a respins solicitarea acestuia privind dizolvarea Colegiului și organizarea de alegeri anticipate. Totodată, vicepreședintele în exercițiu, Octavian Isailă, a fost desemnat conform statutului să asigure funcția de președinte interimar până la următoarele alegeri.

Extras din procesul verbal al sesiunii extraordinare a Colegiului de Conducere a CCIA Sibiu din 27 mai

Extras din procesul verbal al sesiunii extraordinare a Colegiului de Conducere a CCIA Sibiu din 27 mai

Principala provocare a noii conduceri, pe lângă obligațiile curente, este găsirea unui nou sediu.

„La data de 14 mai, a avut loc Adunarea Generală a C.C.I.A. Sibiu urmată de convocarea ședinței extraordinare a Colegiului de Conducere al Camerei în data de 27 mai. În urma acestor două ședințe și a voturilor exprimate, am preluat interimar, conform statutului, președinția Camerei de Comert, Industrie si Agricultură a județului Sibiu. Vă asigur pe această cale de faptul că voi propune Colegiului de Conducere să facem o prioritate din sprijinirea companiilor județului Sibiu și îmi doresc, atâta timp cât dețin această poziție onorantă, o bună colaborare instituțională cu toți reprezentanții autorităților județului numiți sau aleși, așa cum este normal și firesc. De asemenea, efortul nostru îmi doresc să se canalizeze către viitorul organizației, către găsirea unei soluții pentru locația noului sediu al C.C.I.A. Sibiu și diverse acțiuni specifice care se încadrează în obligațiile statutare ale Camerei. Vă asigur că activitățile Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură se desfășoară în continuare în mod statutar și obișnuit”, a declarat Octavian Isailă. (M.C.)

    Trimite prin e-mail