joi, 10 iunie 2021

Publicat la 6/10/2021 05:04:00 p.m. de

Thellmann: „Este nevoie de o legislație coerentă, suplă, simplă și armonizată“

Legislația în domeniul ariilor naturale protejate are nevoie de îmbunătățiri pentru a răspunde problemelor întâmpinate în conservarea și promovarea acestora, este de părere deputatul liberal Christinne Thellmann.
„Consider că legislația în domeniul ariilor naturale protejate nu acoperă, într-adevăr, toate situațiile întâlnite în teren, dar în același timp, este nevoie de o legislație în domeniu coerentă, suplă, simplă și armonizată!
Am susținut respingerea proiectului de Lege care are ca obiect de reglementare completarea cu un nou alineat a art. 561 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.57/2007, astfel încât modificarea limitelor ariilor naturale protejate să fie posibilă, prin scoaterea unor suprafeţe din interiorul acestora, dacă titularii deţin licenţe de concesiune pentru exploatarea de resurse minerale neregenerabile, în temeiul legislaţiei miniere în vigoare. De asemenea, se propune ca noile limite ale ariilor naturale protejate să se stabilească prin hotărâre a Guvernului.
Îmi exprim încrederea că în acest mandat vom reveni cu o lege care să răspundă problemelor întâmpinate în conservarea și promovarea ariilor naturale protejate“, a declarat parlamentarul medieșean. (A. L.)
    Trimite prin e-mail