vineri, 25 iunie 2021

Publicat la 6/25/2021 10:37:00 a.m. de Anonim

Primăria Mediaș premiază performanța



Opt elevi din municipiul Mediaș au primit burse de performanță. Aceștia au obținut rezultate foarte bune la etapele naționale și internaționale ale unor concursuri sau olimpiade. Elevii, doi de școală gimnazială și șase de liceu, au primit la sediul municipalității câte o diplomă și o sumă de bani, în cadrul unei ceremonii festive oficiate de către primarul Gheorghe Roman. Elevii au fost premiați pentru performanțele obținute la limba și literatura română, karate, atletism respectiv chimie.

Opt elevi care au obținut rezultate foarte bune la etapele naționale și internaționale ale unor concursuri sau olimpiade școlare au primit diplome de performanță și o sumă de bani. Festivitatea de premiere care a avut loc la Primăria Mediaș a fost oficiată de primarul Gheorghe Roman. „Este important să ajutăm elitele. Într-o comunitate este important să știm care sunt cei care duc societatea cât mai sus. În primul rând vreau să vă mulțumesc pentru faptul că depuneți atât de mult efort, învățați bine și aveți rezultate pe măsură și în același timp doresc să le mulțumesc și cadrelor didactive. Vreau în continuare ca, atât timp cât sunt primar, să încerc să susțin cât mai mult instituțiile de învățământ, fie că vorbim de modernizarea clădirilor, a spațiilor din jurul unităților școlare, dar în același timp aștept și de la directorii acestora idei prin care să încercăm să stimulăm cât mai mult activitatea școlară“, a declarat Roman.

Performerii Mediașului

În cadrul festivității de la sediul municipalității au fost evidențiați doi elevi elevi de școală gimnazială. Este vorba despre Alexandra Hudea, campioană națională la atletism, și David Pocan, câștigător al fazei naționale a Olimpiadei de limba și literatura română pentru minorități. De asemenea, au primit distincții alți șase elevi de liceu. Aceștia sunt: Samira Armenean, Iulia Mărginean, Alexandra Șimon, Iulia Ivan, Maria Beldean și Daniela Călin. Liceenii au fost premiați pentru performanțele obținute la karate, atletism, respectiv chimie.

Cine poate primi burse de performanță?

Bursele de performanță sunt acordate elevilor care au obținut locul I, II sau III la etapele naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare naționale organizate de către Ministerul Educației și  Cercetării, la etapele naționale ale competițiilor și concursurilor cultural artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-științific, de nivel național, sau care s-au calificat la un concurs internațional.



Susținere pentru învățământ

Peste 2.400 de elevi din municipiul Mediaș primesc burse în acest an. Dintre aceștia, opt beneficiază de o bursă de performanță în valoare de 200 lei lună, iar 1.708 primesc burse de merit în valoare de 100 lei lunar. De asemenea, mai sunt acordate burse de studiu și burse sociale. Proiectul de hotărâre privind aprobarea cuantumului și numărului de burse acordate elevilor din învățământul preuniversitar de stat din municipiul Mediaș pentru anul 2021, a fost înscris pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local din luna aprilie. „Consilierii locali medieșeni au dezbătut asupra cuantumului și numărului de burse acordate elevilor din învățământul preuniversitar de stat din municipiul Mediaș și satul aparținător Ighișu Nou. Astfel, vor fi acordate în total un număr de 2.453 de burse, dintre care opt burse de performanță în valoare de 200 de lei fiecare și 1.708 burse de merit în valoare de 100 de lei fiecare. De asemenea, vor fi acordate și 79 de burse de studiu în valoare de 100 de lei și 658 de burse sociale în valoare de 100 de lei“, a precizat Anamaria Prodan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaș. (Alex PÎNTEA)

    Trimite prin e-mail