joi, 13 mai 2021

Publicat la 5/13/2021 05:04:00 p.m. de

Primarii liberali, încurajați de ministru

Edilul comunei Biertan, Mircea Dragomir, este apreciat de ministrul Raluca Turcan pentru realizările sale în administrație.

 
În calitate de președinte al organizației județene PNL Sibiu, Turcan s-a întâlnit la Biertan cu Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, administratorul public Adrian Bibu, deputatul Christine Thellmann și mai mulți primari liberali.
 
Modelul Biertan
 
Experiența colegilor cu vechime în funcții publice, cu realizări și recunoaștere în comunitățile lor, este cea mai importantă resursă a PNL Sibiu și o punem continuu atât în slujba oamenilor cât și în sprijinul noilor noștri primari. La Biertan, am discutat proiectele și problemele primăriilor Agnita și Moșna, ale colegilor Alin Schiau și Dumitru Nuțu. Gazda noastră, primarul Mircea Dragomir, este unul dintre liderii locali liberali sibieni care a impus administrației ritmul așteptat de comunitate, iar contribuția sa la discuții a fost evidentă. Am convingerea că toți noii noștri primari vor demonstra în 2024 că opțiunea oamenilor pentru ei (și pentru noi!) a fost cea corectă“, a consemnat Raluca Turcan, pe pagina sa de socializare.
 
Dificultăți în domeniul social
 
Domeniul social este un subiect asupra căruia primarii insistă deseori, potrivit ministrului Muncii. „S-a întâmplat și la întâlnirea de la Biertan, motiv pentru care am retransmis câteva dintre prioritățile mele și ale Ministerului Muncii. Respectul și chiar eficiența cheltuirii banului public ne obligă să ne concentrăm asupra serviciilor sociale. Dezvoltarea acestora, mai degrabă decât alocațiile financiare, trebuie să fie prioritară. Instituțiile din subordinea Ministerului Muncii radiografiază situația ajutoarelor sociale în încercarea de a le identifica pe cele cu adevărat vulnerabile, a identifica persoanele apte de muncă și pe cele care ar putea beneficia de o nouă șansă de școlarizare (pentru a aplica apoi pentru un loc de muncă); instituirea sprijinului pentru consumatorul vulnerabil ca modalitate suplimentară ajutorului de încălzire ca sprijin pentru persoane vulnerabile;  respectarea condiționarii sprijinului pentru familiile cu copii de prezența acestora la școală. Știu că întotdeauna costurile sociale au fost o problemă și de aceea mă bucur să întâlnesc la colegii mei primari, la conducerea Consiliului Județean, responsabilitate față de oameni, față de cei vulnerabili. De asemenea, m-am bucurat că eforturile locale ale colegilor mei nu se raportează continuu la sume din bugetul național, că primarii noștri caută soluții de finanțare suplimentare. I-am asigurat pe primarii din Moșna și Agnita, încă o dată, de sprijinul necondiționat al întregii echipe liberale“, a punctat Raluca Turcan.
    Trimite prin e-mail