luni, 10 mai 2021

Publicat la 5/10/2021 04:34:00 p.m. de Anonim

Avem peste 30 de noi bolnavi COVID-19 și trei decese În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26061 de persoane (dintre care în ultimele 24 de ore 34 de persoane).


Până la data curentă au fost vindecate 20594 de persoane, iar 993 persoane au decedat (3 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 206 de persoane, dintre care pe ATI 26 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 292 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 981 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 312 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 31 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 33 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 105 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 171 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 670 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 51 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 213 de mijloace de transport, din care 62 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 65 de sancțiuni contravenționale în valoare de 21.000 de lei, dintre care:

–                           2 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei.  Este vorba despre un bărbat în vârstă de 23 de ani, din localitatea Iacobeni, depistat pe stradă, în localitatea de domiciliu, sancționat cu amendă în valoare de 1.000 de lei,  și de un bărbat în vârstă de 37 de ani, domiciliat în comuna Porumbacu de Jos, depistat în trafic pe raza orașului Agnita, sancționat cu amendă în valoare de 5.000 de lei. Ambii sunt reveniți din străinătate.

–                           59 de sancțiuni contravenționale în valoare de 14.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           4 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În cursul zilei de 9 mai a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării tuturor activităților de verificare au fost aplicate o amendă în valoare de 500 lei și 5 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 12 persoane și 2 societăți comerciale. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

    Trimite prin e-mail