luni, 5 aprilie 2021

Publicat la 4/05/2021 09:01:00 a.m. de

„Vă cer ajutorul. Dumnezeu să vă răsplătească înzecit!”

Andreea Floare, tânăra studentă care îmbrățișa trecătorii în 2018, bucuroasă de sprijinul semenilor în lupta cu o boală cruntă, riscă să ajungă din nou în scaunul cu rotile.  

 
6.000 de euro. De atât are nevoie Andreea pentru a putea merge în continuare pe picioarele ei. Cu ajutorul familiei și a altor donatori, Andreea a reușit să strângă până acum suma de 2.000 euro.
 
Boală autoimună
 
Pare plăpândă, însă în pieptul ei bate o inimă mare și puternică. E un suflet frumos. Cei care o cunosc pe Andreea spun că veselia ei este molipsitoare. Chiar dacă are de dat o luptă grea, cu o boală necruțătoare.
La numai 18 ani, Andreea Floare s-a împiedicat în casă, a căzut și s-a lovit la cap. Și-a pierdut cunoștința. A fost pusă pe picioare însă i-au fost descoperite mai multe leziuni pe creier. A urmat o serie de investigații, au fost drumuri la spitale din Cluj și București, au fost diagnostice puse greșit, tratamente inadecvate, iar starea sa s-a agravat atât de tare încât, în numai un an, a ajuns în scaunul cu rotile. Abia mai putea vorbi, nu se mai putea hrăni singură. De fapt, nu căzătura i-a provocat atâta suferință, ci o boală autoimună.
 
Tratament în Turcia
 
Tocmai intrase la Facultatea de Litere și Arte din cadrul Universității „Lucian Blaga“ Sibiu. Colegii, profesorii, persoanele apropiate s-au strâns în jurul ei, au strigat după ajutor pe rețelele de socializare, în presa locală, iar semenii au strâns 15.000 de euro pentru un tratament oferit de un spital din Istanbul. A fost bine, s-a ridicat din scaunul rulant și s-a bucurat în fiecare zi de noua sa viață. În 2018, a îmbrățișat trecătorii, în 2019 s-a implicat în activități civice și culturale, anul trecut a împărțit bilețele în hypermarket cu mesajul „Totul va fi bine“, i-a îndemnat pe semeni să aibă încredere că pandemia va trece. Le-a povestit despre ea, că a avut încredere și, cu ajutorul medicilor și a lui Dumnezeu, a putut să meargă din nou.
 
Îi putem cumpăra cărțile
 
Deși cu sistemul neurologic afectat, Andreea a strâns din dinți și a încercat în fiecare zi să fie așa cum era ea înainte de boală. O pasionată de literatură, de arte, de pictură, o prezență obișnuită la lansării de carte, la acțiunile Bibliotecii Județene. Peste toate, însă, îi place să scrie. A publicat 3 cărți, prima fiind scrisă în condiții absolut impresionante. Nu-și putea mișca mâinile, așa că dicta iar mama ei scria. „Între el și ea“ e despre iubire. La fel, „Între ea și el” și „Fata din oglindă”. Sunt cărți în care Andreea a pus o parte din sufletul ei. 
Cele trei cărți sunt puse la bătaie acum de tânără, a cărei stare se degradează din nou. E nevoie de un nou tratament. Vânzarea cărților e o șansă în plus pentru ea să strângă banii necesari. Pot fi achiziționate chiar de la autoare, luând legătura cu ea pe pagina sa de Facebook.
 
„Vă cer ajutorul“
 
Andreea urmează să plece din nou la Istanbul pentru tratamentul care să îi asigure menținerea bolii sub control. Deocamdată nu deține însă suficiente resurse financiare. Ataxia spinocerebeloasă poate recidiva oricând. „Eu urmează să plec la Istanbul în luna mai pentru investigații, analize și tratament, pentru că lucrurile s-au înrăutățit. Credeți-mă că nu e ușor pentru mine să scriu aceste lucruri. Am nevoie de ajutor pentru că nu-mi permit să acopăr toate costurile pe care le implică vizita la spital. Tratamentul ce-l voi primi acolo este puțin mai special și, desigur, costisitor. Astfel că vă cer ajutorul. Vă mulțumesc! Dumnezeu să vă răsplătească înzecit!”, este mesajul pe care Andreea îl transmite comunității sibiene.
 
Putem face donații
 
Persoanele cu inimă mare o pot ajuta pe Andreea să își continue tratamentul. Așa îi putem readuce fericirea pe chip!
Cont lei: RO54INGB0000999907914557
Nume Beneficiar: Iuliana Mihaela Floare – mama Andreei
Banca Beneficiar: ING Bank
Cont euro: RO59INGB0000999908061519
Nume Beneficiar: Iuliana Mihaela Floare – mama Andreei
Banca Beneficiar: ING Bank
Paypal: iulianafloare@gmail.com
 
Mesaje emoționante, pe Facebook:
 
Monica Voichiţă Tripon: „Am cunoscut-o pe Andreea în perioada în care era bolnavă și era în cărucior. Participam amândouă la un mic curs de pictură pe sticlă. M-a impresionat prin perseverența cu care încerca să picteze, deși nu prea își putea folosi mâinile. Nu putea apuca nimic, îi tremurau mâinile, dar voia cu orice preț să facă și ea ceva util, mai ales că era în preajma sărbătorilor de Paște. Trebuie să se facă bine, este tânără și are viața înainte.”
 
Alexandru Mazilu: „Pe Andreea Floare am cunoscut-o în mai 2020, în incinta unui hypermarket din Sibiu, radia de bunătate și arunca cu zâmbete în toate părțile. La piept ținea cu ambele mâini o pancartă frumos colorată cu înscrisul “Totul va fi bine” pe care o plimba voioasă prin magazin. Văzându-mă citind mesajul de pe pancartă, s-a îndreptat spre mine: “Mă numesc Andreea și vreau să ai încredere că totul va fi bine, nu trebuie să ne pierdem speranța niciodată! Eu am fost paralizată în scaun cu rotile până acum 3 ani, dar am avut încredere că mă voi face bine, am luptat și cu ajutorul lui Dumnezeu și a tratamentului am reușit să scap de paralizie. Te rog să ai încredere și tu!”. A scos din buzunar un bilețel cu mesajul “Va fi bine !” și mi l-a întins. “Te rog să păstrezi acest bilețel, să nu-l arunci !”. Am rămas mut, iar spre rușinea mea singurul lucru pe care l-am putut schița a fost “Mulțumesc !” apoi ne-am luat la revedere și nu ne-am mai întâlnit. Toata scena se întâmpla la 2 săptămâni după ce am fost externat din spital, fiind diagnosticat cu COVID-19, iar conversația cu ea m-a ajutat dându-mi un boost de încredere. Iar acum a venit rândul meu s-o ajut.“
    Trimite prin e-mail