miercuri, 7 aprilie 2021

Publicat la 4/07/2021 04:22:00 p.m. de

Mesajul managerului SCJU Sibiu, Florin Neag, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății

„Pentru al doilea an la rând, Ziua Mondială a Sănătății este sărbătorită în contextul aparte creat de pandemia de Covid-19.
O pandemie care a pus și încă pune la încercare sistemele medicale din întreaga lume și, în egală măsură, oamenii de pretutindeni.
Cu acest prilej, mai mult decât oricând, trebuie să subliniem că lupta nu s-a încheiat. Suntem în valul pandemic trei, numărul de pacienți a crescut semnificativ și, din nefericire, sunt și mai multe cazuri grave, cu evoluție nefavorabilă.
Pentru a putea să onorăm misiunea spitalului de a asigura starea de sănătate a populației și a salva cât mai multe vieți omenești, avem datoria de a informa populaţia cu privire la pericolul care este încă prezent și la riscurile la care cetățenii se expun.
Este esențial să acționăm ca o echipă: cetățenii pe de-o parte, prin respectarea tuturor măsurilor de prevenție și distanțare iar personalul medical pe de alta, prin tratarea pacienților cu profesionalism și dăruireEste un efort comun de care trebuie să țină seama întreaga comunitate și care dă măsura respectului pentru noi, cei implicați în actul medical, precum și pentru societate. Doar împreună putem depăși această pandemie!
Această zi are, totodată, o valoare simbolică pentru personalul medical din întreaga lume, care este mereu prezent la datorie și care are un rol vital în protejarea sănătății noastre.
Este o zi de recunoaștere publică a eforturilor și sacrificiilor făcute de aceștia în slujba semenilor lor. Mai mult decât oricând, ultimul an a evidențiat importanța sistemului sanitar, a medicilor și a tuturor celor angrenați în sistemul de sănătate. Le mulțumesc tuturor pentru dedicare și eforturi! Sunt convins că acestea nu au fost în zadar și că, împreună, cu responsabilitate și devotament, vom ieși mai puternici din această bătălie.
    Trimite prin e-mail