vineri, 9 aprilie 2021

Publicat la 4/09/2021 02:10:00 p.m. de

Marta Urs a trecut la cele veșnice. Mesajul de condoleanţe al IPS Mitropolit Laurenţiu

Mama Preasfinţitului Ilarion Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a fost condusă astăzi, 9 aprilie, pe drumul veşniciei. 

foto: facebook/Mitropolia Ardealului

Credincioasa Marta Urs a fost prohodită în Biserica „Buna Vestire” din localitatea Recea, judeţul Braşov, de un sobor condus de Preasfinţitul Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei. La acest moment de adâncă întristare, Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, a transmis un mesaj de condoleanţe:
 
„Preasfinția Voastră,
Îndoliată familie,
Iubiți credincioși,
 
Am primit cu întristare creştinească vestea trecerii la cele veşnice a vrednicei credincioase Marta Urs, mama Preasfințitului Părinte Episcop-vicar Ilarion Făgărășanul.
Adormita întru Domnul s-a născut la 20 decembrie 1932 în localitatea Recea, jud. Brașov, în familia bunilor credincioși Ieremia și Maria Turdeanu. Din viața părinților și a bunicilor ei, a cunoscut frumusețea vieții creștine, lumina rugăciunii și bucuria apropierii de Dumnezeu. În 1954 s-a căsătorit cu tânărul Nicolae Urs, de asemenea, un bărbat credincios, iubitor al Bisericii străbune. Preamilostivul Dumnezeu a binecuvântat familia lor cu nașterea a doi copii, Ioan și Nicolae, pe care i-au crescut în credință, dragoste și frică de Dumnezeu. Evlavioasă şi cu suflet mare, adormita întru Domnul a cultivat de-a lungul întregii sale vieţi, cu înţelepciune şi smerenie, virtuţile vieţuirii creştine, cunoscând atât amărăciunea încercărilor, dar și bucuria şi binecuvântarea lui Dumnezeu pe calea mântuirii. O mare mângâiere și binecuvântare pentru viața ei și a întregii familii a fost ca fiul cel mare să închine toată viața sa slujirii Bisericii lui Hristos, mai întâi la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, pe care mulți ani a condus-o în funcția de stareț, iar apoi, în slujirea de Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.
În aceste momente grele ale despărţirii, suntem alături de întreaga familie îndoliată, de Preasfințitul Părinte Ilarion și de fratele Nicolae, şi Vă împărtăşim tuturor, cu părintească dragoste, adânca noastră compasiune, cuvânt de mângâiere şi de întărire întru Domnul. Însoţim cu pioasă rugăciune trecerea spre cele veşnice a sufletului roabei lui Dumnezeu, Marta, şi avem nădejdea că Domnul o va odihni cu drepţii în Împărăţia Sa cea cerească. Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Cel Înviat din morţi, să-i răsplătească jertfelnicia şi credincioşia anilor vieţii, iar pe cei rămaşi, familie şi credincioşi, să vă binecuvânteze şi să vă mângâie pe toţi.
Dumnezeu să o ierte şi s-o odihnească !
Veşnică să-i fie pomenirea, din neam în neam!
Cu părinteşti condoleanţe şi arhiereşti binecuvântări pentru familia îndoliată,

† LAURENŢIU
Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului“
    Trimite prin e-mail