vineri, 16 aprilie 2021

Publicat la 4/16/2021 04:42:00 p.m. de

Christine Thellmann: „Economia a răspuns pozitiv la măsurile Guvernului“

Deputatul Christine Thellmann a susținut o declarație politică despre redresarea economiei naționale.
 
 
„Guvernarea PNL face România bine: economia a răspuns pozitiv la măsurile adoptate în ultimul an!“ este titlul declarației politice a parlamentarului medieșean. Christine Thellmann vorbește despre aplicarea modelului administrațiilor publice liberale de succes de către Guvernul României, care au dus la creșterea veniturilor la bugetul de stat în primele două luni ale anului în curs.
„PNL a promis că va redresa economia națională și s-a ținut de cuvânt. Guvernul condus de Florin Cîțu a preluat modelul administrațiilor publice liberale de succes - ca cele de la Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad - mai mulți bani pentru investiții, mai multe fonduri europene atrase și o colectare a taxelor mai bună, în interesul românilor. Deși am avut un an cu restricții și cu foarte multe probleme cauzate de pandemia SARS-CoV-2, veniturile la buget în lunile ianuarie-februarie 2021 au crescut cu 4,1% față de primele două luni ale anului trecut. Veniturile bugetului general consolidat au fost în valoare de 53,36 miliarde de lei în primele două luni ale anului 2021, cu 4,1% peste nivelul încasat în perioada similară a anului trecut. În același timp, sumele rambursate de Uniunea Europeană au ajuns la 2,7 miliarde de lei în primele două luni ale anului 2021. Este vorba despre o creștere cu 10,5% comparativ cu anul trecut“, spune Christine Thellmann.
Creștere economică de 4,3%
 
Un alt aspect important scos în evidență de către Thellmann în declarația politică este acela al creșterii investițiilor. Acestea vor duce la creștere a economiei românești, iar estimările specialiștilor externi vorbesc despre 4,3% creștere în 2021.
„Investițiile în primele două luni ale anului 2021 au înregistrat o creștere cu 27,5% față de anul precedent. Suma pentru investiții a ajuns la valoarea de 4,08 miliarde lei. Să nu uităm că și Banca Mondială a îmbunătățit estimările privind evoluția economiei României în 2021. Conform estimărilor specialiștilor externi, economia românească ar urma să înregistreze în acest an o creștere de 4,3%, iar în 2022 - de 4,1%. Vă dați seama cum ar fi arătat economia României dacă la guvernare rămânea PSD cu Dăncilă sau Ciolacu?! În condițiile în care PSD a guvernat într-o perioadă stabilă din punct de vedere economic, social și sanitar, nu a fost în stare să investească în spitale și DSP-uri, iar acest lucru s-a simțit în pandemie. Valul trei va trebui stopat. Îmi exprim optimismul că România va ieși curând din această situație și economia va crește în așa fel încât fiecărui român să îi crească considerabil nivelul de trai. Consider că ritmul va depinde de succesul campaniei de vaccinare și de modul în care ne vom implica fiecare dintre noi în acest proces: Guvern, Parlament, primării și societate civilă, deopotrivă“, se mai arată în declarația deputatului medieșean.

CHRISTINE THELLMANN | deputat PNL

 
Îmi exprim optimismul că România va ieși curând din această situație și economia va crește în așa fel încât fiecărui român să îi crească considerabil nivelul de trai. Consider că ritmul va depinde de succesul campaniei de vaccinare și de modul în care ne vom implica fiecare dintre noi în acest proces: Guvern, Parlament, primării și societate civilă, deopotrivă.“
    Trimite prin e-mail