luni, 15 martie 2021

Publicat la 3/15/2021 11:53:00 a.m. de

S-a actualizat lista țărilor din zona GALBENĂ! 14 zile de carantină pentru cei care sosesc din aceste țări

S-a actualizat lista țărilor din zona galbenă. Românii care vin din aceste țări trebuie să stea în carantină pentru două săptămâni.


Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat luni, 15 martie, lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Măsura a intrat în vigoare la miezul nopții.
 
Țările din „zona galbenă” sunt considerate țări cu risc ridicat de infectare cu noul coronavirus. Oamenii care vin din țările aflate în „zona galbenă” vor intra în carantină la domiciliu pentru două săptămâni.
 
Autoritățile au modificat condițiile de carantină pentru cei care vin din Marea Britanie. Prin urmare, nu mai intră în carantină cei care au fost depistați pozitiv la testul COVID-19, dacă au trecut mai mult de 14 zile de la data confirmării, dar nu mai mult de 90 de zile de la acest moment.
 
Lista țărilor din „zona galbenă”: Cehia, Estonia, San Marino, Muntenegru, Malta, Serbia, Iordania, Ungaria, Seychelles, Liban, Israel, Slovacia, Suedia, Slovenia, Bahrain, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Palestina, Andorra, Monaco, Letonia, Republica Moldova, Albania, Franța, Italia, Polonia, Aruba, Cipru, Brazilia, Luxemburg, Saint Lucia, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Insulele Turks și Caicos, Macedonia de Nord, Maldive, Kosovo, Puerto Rico, Olanda, Isle of Man, Bulgaria, Austria, Uruguay, Liechtenstein, Lituania, Chile, Bosnia și Herzegovina, Belgia, Peru, Marea Britanie, Africa de Sud, Spania.
    Trimite prin e-mail