joi, 25 februarie 2021

Publicat la 2/25/2021 03:09:00 p.m. de Anonim

Timizi în fața campioanei

 


Gaz Metan a fost învinsă la limită, scor 1-0, de CFR Cluj, într-o partidă disputată duminică seara, la Mediaș, contând pentru etapa cu numărul 24 a Ligii I. Singurul gol al partidei a fost marcat cu un sfert de oră înainte de finalul jocului de către Bilel Omrani, al cărui șut a fost deviat de Ondrej Baco și a intrat în poartă. În urma acestui rezultat, Gaz Metan rămâne cu 28 de puncte, iar șansele la un loc de play-off devin tot mai mici.

Pentru formația lui Mihai Teja, urmează o nouă partidă pe teren propriu, sâmbătă, 27 februarie, de la ora 12.30, în compania formației UTA Arad.

CFR Cluj a avut prima ocazie a partidei de la Mediaș în minutul 8, atunci când portarul Alexandru Buzbuchi a avut o intervenție excelentă la șutul lui Ciprian Deac de la circa 11 metri. În minutul 22, șutul lui Alexandru Chipciu a trecut pe lângă poarta Gazului, iar peste alte patru minute, Buzbuchi a respins și șutul lui Valentin Costache din afara careului de 16 metri. În minutul 34, portarul alb-negrilor a avut o dublă intervenție mai întâi la șutul lui Valentin Costache, iar apoi la lovitura de cap a lui Adrian Păun. Cu un minut înainte de pauză, Buzbuchi a reușit să își mențină poarta intactă și la șutul lui Chipciu.

Gol norocos

La cinci minute de la reluarea jocului, portarul Gazului a blocat șutul lui Alexandru Păun, iar peste alte șapte minute a fost pe fază și la șutul lui Mihai Bordeianu. În minutul 61, CFR a avut o dublă ocazie, dar Alexandru Buzbuchi a apărat șutul lui Păun și reluarea cu capul a lui Vinicius. La cealaltă poartă, Nasser Chamed a șutat în minutul 67 pe direcția lui Cristian Bălgrădean, iar portarul CFR-ului a reținut mingea.



În minutul 75, Bilel Omrani a reușit singurul gol al confruntării cu un șut din interiorul careului de 16 metri, care a fost deviat de Ondrej Baco și a intrat în poartă.

Mai multă personalitate

La finalul partidei pierdute în fața CFR-ului, tehnicianul alb-negrilor a comentat că jucătorii săi s-au temut de adversar prea mult în prima repriză. Mihai Teja a mai spus că aceștia trebuie să dea dovadă de personalitate în teren. „După aspectul jocului, au avut mai multe ocazii. Vreau să-l felicit pe Buzbuchi, a făcut un meci foarte bun, bravo lui! A apărat foarte bine! Puteam să obținem un egal cu puţin noroc, dar n-am avut acel noroc nici la Botoşani, nici aici. Facem şi greşeli, din păcate când facem o greşeală, două, se vede pe tabelă. O primă repriză dominată de ei clar, n-am ţinut de minge, cu multe ocazii, frică, nu ştiu de ce. Trebuie să ai personalitate când ai mingea, trebuie să joci fotbal chiar dacă pierzi, trebuie să-l joci. A doua repriză a fost mai bună pentru noi, chiar dacă am luat golul acela”, a declarat Teja, la finalul partidei.

Omul meciului

Portarul Alexandru Buzbuchi a avut o evoluție foarte bună în poarta Gazului în partida pierdută la limită duminică seară. Acesta a fost și desemnat Omul Meciului. „Dezamăgirea e foarte mare, dar ce pot să fac? A fost minge deviată, îmi venea în braţe, nu cred că se punea problema să fie gol. Din toate şuturile, acesta a fost cel care a intrat, asta este. Trebuia să-mi aștept rândul în poartă. Pe finalul anului trecut nu am avut o evoluţie aşa de bună şi era normal să fie o schimbare, dar sunt mulţumit că am revenit şi am încercat să dau 100%, să ajut echipa să luăm puncte, din păcate n-am reuşit. Avem un program foarte greu cu echipe care au pretenţii la playoff, e greu, dar matematic, cât avem şanse, continuăm să muncim, să tragem la locurile fruntaşe. Încă mai sperăm și azi dacă dădeam gol, puteam scoate puncte. Ne agățăm de fiecare meci”, a mărturisit Buzbuchi după partida pierdută la limită în fața clujenilor.

Eric s-a întors acasă

Brazilianul Eric de Oliveira a revenit la Gaz Metan. La sfârșitul săptămânii trecute, el a semnat un contract valabil până la finalul acestui sezon cu gruparea de pe Târnava Mare. Cel mai bun marcator străin din Liga I va îmbrăca din nou tricoul alb-negru, în care a evoluat pentru prima dată în România în sezonul 2007-2008, atunci când Gaz Metan evolua în eșalonul secund. De atunci și până acum, Eric a evoluat în România pentru Gaz Metan, Pandurii Târgu-Jiu, Viitorul și FC Voluntari, a fost în Ucraina la Karpaty Lvov, în Arabia Saudită la Al-Ahli Jeddah și Najran, a îmbrăcat tricoul formației nipone Matsumoto Yamaga, dar și pe cel al echipei Al Markhiya din Qatar.



Revin cu gânduri bune. Au trecut 4 ani de când am fost ultima dată aici. Sunt un jucător care de fiecare dată a dat tot ce a avut și simt că mai aveam ceva de oferit aici la Mediaș. Din acest motiv am acceptat această provocare. Dorința mea de a reveni acasă era mare, ca să stau lângă copii, lângă familie. Vreau să arăt că sunt același Eric care a venit aici cu mulți ani în urmă. Cu siguranță am planuri mari, să ajut echipa în acest sezon. Sunt golgheterul clubului în Liga I și aș vrea să mai marchez. Mi-aș dori să înscriu cel puțin 10-15 goluri. Contează foarte mult că am ales să vin acasă. Vreau să mă pun pe picioare din punct de vedere fizic. Cei de la Gaz Metan mi-au dat încredere și asta contează pentru mine“, a mărturisit Eric de Oliveira, la conferința de presă în cadrul căreia a fost prezentat la Gaz Metan.

(Alex PÎNTEA)

    Trimite prin e-mail