joi, 25 februarie 2021

Publicat la 2/25/2021 03:17:00 p.m. de Anonim

Medieșeni pe urmele lui Jules Verne

 


Jules Verne este scriitorul lunii februarie la Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth“.

Primăria municipiului Mediaș, prin Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism  și Tineret, a organizat, marți, un eveniment sub genericul „Pe urmele lui Jules Verne, romancierul, poetul și dramaturgul francez”. Activitatea găzduită de Secția Copii a bibliotecii medieșene s-a desfășurat în cadrul proiectului „Să ne întoarcem la literatură”. Evenimentul a avut loc atât la sediul bibliotecii, în condițiile pandemiei de coronavirus, cu participarea unui număr restrâns de școlari, cât și online, iar mai mulți elevi de la școlile gimnaziale din oraș au citit fragmente din opera scriitorului francez sau au realizat desene inspirate de creația fantastică a lui Jules Vene. Totodată, a fost organizată o expoziție de carte cu cele mai reprezentative volume de literatură pentru copii semnate de Jules Verne.

Pasionați de lectură și artă

Elevii au prezentat eseuri realizate pe marginea unor opere ale scriitorului vizionar Jules Verne, au citit fragmente din opera scriitorului, iar cei mai talentați au realizat desene inspirate din aceeași operă.

„În cadrul Secției Copii a fost organizată și o expoziție de carte cu cele mai reprezentative volume de literatură pentru copii din opera marelui scriitor Jules Verne, acest maestru francez al aventurii, care îmbină atât de convingător imaginația cu realitatea. Vă invităm la Biblioteca Municipală «Stephan Ludwig Roth» și le mulțumim elevilor pasionați de lectură și artă care s-au implicat în acest proiect, ce vine în sprijinul formării gustului pentru lectură, a deprinderilor de a citi, a aprecia și a interpreta fenomenul literar“, a declarat Alisa Fuciu, inspector de specialitate în cadrul Direcției Municipale pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret Mediaș. (Alex PÎNTEA)

    Trimite prin e-mail