joi, 25 februarie 2021

Publicat la 2/25/2021 02:57:00 p.m. de Anonim

Expoziție online


36 de elevi din Mediaș expun grafică și pictură online.

„Scenariu Roșu“ este titlul unei expoziții de pictură și grafică organizată de către trei școli gimnaziale din oraș în parteneriat cu Muzeul Municipal Mediaș.

Cei 36 de elevi de la Școala Gimnazială „Constantin Ioan Motaș“, Școala Gimnazială „Istvan Bathory“ și Școala Gimnazială nr. 7, coordonați de profesorul Sorin Pănăzan, expun în mediul online pe pagina de internet a Primăriei Mediaș. Expoziția care poate fi văzută în mediul online cuprinde 73 de lucrări, dintre care 42 de grafică și 31 de pictură. Elevii care expun învață în clasele a VI-a, a VII-a și a VIII-a.

Artă în vreme de pandemie

„Expoziția este realizată în cadrul unui parteneriat al acestor instituții cu Muzeul Municipal Mediaș și prezintă publicului 73 de picturi și desene ale elevilor claselor VI - VIII de la școlile amintite, într-un proiect coordonat de către profesorul Sorin Pănăzan. Titlul expoziției, «Scenariul Roșu», atrage atenția publicului asupra situației sociale pe care o traversăm cu toții în ultimul timp. În această perioadă plină de restricții și îngrădiri, unii dintre elevi au ales să își petreacă timpul liber într-un mod mai aparte, și anume pictând sau desenând. Acești copii au ales să rupă blocajul restricțiilor prin intermediul imaginației, al artei. Arta te ajută să evadezi din cotidian, din rutină, și, în același timp, te lasă să visezi, să speri la mai bine. Vă amintim faptul că ea nu poate fi organizată în modul clasic, fizic, expusă pe simezele Muzeului, ci suntem nevoiți să o organizăm în mediul virtual, însă acest aspect nu face decât să adauge un plus de valoare actului artistic“, a precizat Alisa Fuciu, inspector de specialitate în cadrul Direcției Municipale pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret. (Alex PÎNTEA)

    Trimite prin e-mail