marți, 16 februarie 2021

Publicat la 2/16/2021 10:43:00 a.m. de

Eșec în campionat, eliminare din Cupă

 Gaz Metan a pierdut, cu scorul de 2-1, partida disputată luni seara în deplasare cu FC Botoșani. Toate cele trei goluri ale partidei din Moldova au fost marcate în repriza secundă. FC Botoșani a deschis scorul imediat după pauză, dintr-o lovitură de pedeapsă transformată de Hamidou Keyta, iar alb-negrii au egalat prin reușita lui Yuri Matias din minutul 68. Peste doar un minut, Mahmoud Al Mawas și-a adus din nou formația în avantaj, iar reușita sa avea să fie una decisivă pentru soarta celor 3 puncte. În urma acestui rezultat, Gaz Metan a rămas cu zestrea de 28 puncte și a coborât pe poziția a 9-a a clasamentului Ligii I. Formația lui Mihai Teja va juca duminică, de la ora 18.00, pe teren propriu, cu CFR Cluj.

În minutul 4 al partidei de la Botoșani, Ronaldo Deaconu a căzut în careul de 16 metri, dar centralul Lucian Rusandu a lăsat jocul să continue. Peste alte zece minute, Luis Nițu a ratat preluarea și-a prelungit mingea în careul de 16 metri, iar portarul formației gazdă a ieșit și a blocat mingea. La cealaltă poartă, șutul lui Jonathan Rodriguez din minutul 24 a fost deviat și a trecut pe lângă poartă, iar apoi, peste alte două minute, portarul Răzvan Pleșca a respins șutul lui Hervin Ongenda.

Repriză cu trei goluri

La trei minute de la reluarea jocului, șutul lui Enriko Papa l-a lovit în mână pe Mihai Velisar în careul de 16 metri, iar centralul a indicat punctul cu var.  A executat și marcat Hamidou Keyta. Gaz Metan a avut șansa egalării în minutul 62, dar lovitura de cap a lui Ondrej Baco a fost reținută de Hankic. În minutul 68, Nasser Chamed a centrat de pe partea stângă, iar Yuri Matias a înscris cu o lovitură de cap. Peste doar un minut, Mahmoud Al Mawas a fost deschis în adâncime, a pătruns printre apărătorii Gazului și l-a învins pe Pleșca. În minutul 90, Gaz Metan a avut șansa egalării după o lovitură liberă, însă Yuri Matias și Baco, aflați în careul de 16 metri, nu au reușit niciunul să șuteze și să prindă cadrul porții, așa că partida s-a încheiat cu victoria la limită a formației gazdă.

Supărat pe arbitraj

La finalul partidei de la Botoșani, tehnicianul alb-negrilor a contestat maniera de arbitraj a lui Lucian Rusandu. Teja consideră că nu era normal ca acesta să acorde lovitură de pedeapsă pentru gazde. „I-am reproșat arbitrului, la final, - de fapt nu i-am reproșat, am vorbit cu el - că nu era normal să rupă echilibrul. A tras de la 30 de metri și jucătorul s-a ferit ca să nu-l lovească în față. Mai ales pe vremea asta, impactul este foarte dur, cu mingea înghețată. S-a întors omul, ca să nu-l lovească în față, ce vrei, să-i rupă nasul? Îl atinge în mână și dă penalty. Nu a vrut să joace mingea, nu a avut intenție. Dar, așa e la noi, cine țipă mai tare de pe margine, primește!”, a comentat Mihai Teja.

Eliminați din Cupă

Gaz Metan Mediaș a părăsit Cupa României din faza optimilor. Alb-negrii au fost învinși în deplasare de Viitorul Pandurii Târgu-Jiu cu scorul de 1-0. Gorjenii au avut prima șansă la poarta lui Alexandru Buzbuchi prin Daniel Paraschiv, în minutul 10, însă șutul acestuia nu a găsit cadrul porții. Același jucător a reușit să deschidă scorul peste alte cinci minute. Marius Cioiu a luat o acțiune pe cont propriu în partea stângă, a șutat, Buzbuchi a respins mingea, iar Paraschiv pe fază a trimis-o în poartă. Gaziștii au avut șansa egalării în minutul 20, atunci când Ze Manuel nu a găsit poarta de la mică distanță. Viitorul Pandurii Târgu-Jiu putea marca din nou în finalul primei reprize, dar Buzbuchi a reușit să respingă șutul lui Marius Cioiu, iar apoi a reținut mingea în fața lui Daniel Paraschiv. Alb-negrii au mai avut o ocazie cu șase minute înainte de finalul jocului, atunci când Sergiu Ciocan a șutat din careul de 16 metri, lateral dreapta, portarul a respins, iar Ricardo Valente aflat la finalizare nu a reușit să trimită spre poartă.

MIHAI TEJA | antrenor

„I-am reproșat arbitrului, la final, - de fapt nu i-am reproșat, am vorbit cu el - că nu era normal să rupă echilibrul. Dar, așa e la noi, cine țipă mai tare de pe margine, primește!”

    Trimite prin e-mail