duminică, 14 februarie 2021

Publicat la 2/14/2021 07:37:00 p.m. de Anonim

Doi liberali sibieni propulsați în administrația centrală

 PNL Sibiu obține două funcții importante în administrația centrală, în urma negocierilor purtate în coaliţia de guvernare.

Biroul Politic Naţional al PNL s-a reunit ieri într-o şedinţă online, pentru a valida propunerile pentru 42 de posturi de secretar de stat care au revenit liberalilor, precum și propunerile pentru posturile de prefect în Sibiu și alte 22 de județe. Surse liberale afirmă că Sibiul a obținut două posturi-cheie, prin Cristian Roman și Răzvan Pop.

Astfel, Cristian Vasile Roman a fost validat de BPN pentru a deveni secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Actualmente manager la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, Roman provine din vechiul PDL și a fost vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici în Guvernul Boc. În perioada 2016-2017 a fost prefect al județului Sibiu, iar din mai 2017 a ajuns la conducerea Spitalul de Pneumoftiziologie, unde a implementat șase proiecte cu finanțare nerambursabilă. El este cunoscut sibienilor și pentru implicarea în protestele organizate de #rezist și mișcarea „Vă vedem din Sibiu.”

Răzvan Codruț Pop, sibianul care urmează să fie numit președinte al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, este istoric de profesie și liberal cu state vechi. A condus Direcția Județeană pentru Cultură Sibiu, a fost viceprimar al municipiului Sibiu în legislatura trecută și ulterior consilier de stat în Ministerul Culturii în perioada Guvernului Orban.

Răzvan Pop



    Trimite prin e-mail