vineri, 5 februarie 2021

Publicat la 2/05/2021 10:24:00 a.m. de

Andreea Dragoman, exponenta tinerei generaţii


Medieşeanca Andreea Dragoman este singura sportivă din România care deţine o medalie olimpică la tenis de masă. A cucerit bronzul la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, desfăşurate în anul 2018. Federaţia Română de Tenis de Masă se mândreşte cu acest rezultat: o numeşte pe Andreea „exponenta tinerei generaţii” şi speră la un rezultat bun şi la următoarele ediţii, din Tokyo (2021) şi Paris (2024).
Momentan, Andreea Dragoman este legitimată la clubul Steaua Bucureşti şi, din toamna anului trecut, a semnat cu o echipa din Franţa, timp de un sezon activează sub culorile celor de la Saint-Quentin. Sportiva a fost descoperita la Mediaş de către antrenorul Gheorghe Vaida de la Clubul Romgaz. 

Argint, la Naționale

La finalul săptămânii trecute, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi“ din Buzău, medieșeanca a luat un argint la Campionatele Naționale de tenis de masă rezervate senioarelor. În proba de dublu feminin, într-o echipă cu Bernadette Szocs (campioană națională), a cedat în fața cuplului Irina Ciobanu/Adina Diaconu cu 1-3.  
În proba de simplu, Andreea a părăsit competiția în semifinale, după un meci „aprins“, fiind învinsă de Eliza Samara cu 4-3. Titlul a fost adjudecat de Bernadette Szocs, care a trecut în finală de Samara cu 4-2.



    Trimite prin e-mail