marți, 12 ianuarie 2021

Publicat la 1/12/2021 03:17:00 p.m. de

Punct și de la capăt. Primăria Mediaș caută un antreprenor serios pentru modernizarea străzii Topârceanu

Proiectul de reabilitare și modernizare a străzii George Topârceanu va fi continuat de o altă firmă. 

Nerespectarea contractului de către constructor a obligat municipalitatea să rezilieze contractul cu firma care lucra pe cea mai importantă arteră din cartierul Vasia. În toamna anului 2018, municipalitatea a demarat programul de modernizare a străzilor Castanilor, Toma Ionescu, Octavian Goga și George Topârceanu, finanțat de la bugetul local cu suma de 2,5 milioane de lei. Dacă primele trei străzi au fost finalizate, strada George Topârceanu rămâne și în prezent neterminată. 

Alex PÎNTEA 

Primăria Mediaș a reziliat, zilele trecute, contractul cu firma care lucra pe strada George Topârceanu din cartierul Vasia. Motivul îl reprezintă nerespectarea termenului prevăzut pentru finalizarea lucrărilor și anume luna noiembrie a anului 2019. Constructorul a fost penalizat de municipalitate, care va trebui acum să scoată din nou la licitație lucrarea rămasă. „La începutul acestui an, am avut o discuție cu colegii mei de la Direcția Tehnică și am analizat împreună toate lucrările de investiții care sunt în momentul de față în derulare la nivelul orașului nostru. În cartierul Vasia este un caz nefericit. Acolo, lucrările trebuiau să fie finalizate până în data de 15 noiembrie 2019. Din păcate, constructorul nu a reușit să respecte contractul, astfel că, după ce am aplicat penalitățile prevăzute în acesta, am considerat că este mai important să reziliem contractul și, sigur, să parcurgem pașii care urmează pentru a duce la bun sfârșit lucrarea, adică să scoatem din nou la licitație lucrarea rămasă“, a declarat primarul Gheorghe Roman. 

Gata în acest an

Proiectul de investiții de pe strada George Topârceanu va fi, totuși, finalizat anul acesta. Primarul Gheorghe Roman promite că, până la sfârșitul anului 2021, lucrările pe această stradă importantă din cartierul Vasia se vor duce la bun sfârșit. Roman și-a cerut scuze medieșenilor care locuiesc în zona afectată de întârziere. „Eu apreciez că, până la sfârșitul acestui an, în aceste condiții, putem să spunem că investiția de pe strada George Topârceanu poate să fie finalizată. Sigur că nu pot decât să îmi cer scuze față de medieșenii care locuiesc în cartierul Vasia, este o situație pe care nu am anticipat-o. În astfel de situații, consider că în momentul de față am luat decizia cea mai potrivită“, a mai explicat edilul-șef al municipiului de pe Târnava Mare.

Investiții importante

Anul 2021 este unul important pentru Mediaș. La nivelul municipiului va începe derularea unor proiecte extrem de importante care beneficiază de finanțare europeană sau guvernamentală. Pe lângă acestea, se vor derula lucrări finanțate de la bugetul local, care este în curs de creionare în prezent și va trebui aprobat de către Consiliul Local. Acest lucru se va întâmpla însă după aprobarea bugetului național și al celui județean. „Am început discuțiile în legătură cu bugetul pe anul 2021. Cu siguranță, vom căuta fonduri pentru a finanța lucrările de investiții care sunt în momentul de față în derulare și, dacă rămân bani, vom gândi și alte investiții noi. Dar să nu uităm faptul că în acest an încep investiții extrem de importante pe fonduri europene și guvernamentale. Aici mă refer la investiția pe care o derulăm pentru modernizarea transportului în comun pe fonduri europene, adică 11 milioane de euro; începem, de asemenea, lucrările la blocurile ANL, la bazinul de înot din cartierul Vitrometan și cu siguranță vom derula și alte programe de investiții la nivel mult mai mic. De asemenea, tot în acest an vom începe cea mai mare investiție pe care o derulează Asociația Apa Târnavei Mari pe fonduri europene, de peste 120 de milioane de euro“, a mai punctat Roman.

GHEORGHE ROMAN | primarul municipiului Mediaș

„Am început discuțiile în legătură cu bugetul pe anul 2021. Cu siguranță, vom căuta fonduri pentru a finanța lucrările de investiții care sunt în momentul de față în derulare și, dacă rămân bani, vom gândi și alte investiții noi. Dar să nu uităm faptul că în acest an încep investiții extrem de importante pe fonduri europene și guvernamentale.“

    Trimite prin e-mail