marți, 26 ianuarie 2021

Publicat la 1/26/2021 06:45:00 p.m. de Anonim

Probleme la eliberarea actelor de identitate

 


Termenul de eliberare a cărților de identitate de către Serviciul Public Comunitar Local de Evidența Persoanelor Mediaș a fost prelungit până la 30 de zile.


Cauza este că Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date București se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește furnizarea materialelor necesare pentru producerea și tipărirea acestora. Instituția centrală este responsabilă pentru achiziționarea materialelor necesare producerii acestor documente pentru toate structurile de evidență a persoanelor din țară.

Astfel, până la jumătatea lunii februarie, la Mediaș se vor putea elibera doar un număr de 16 cărți de identitate pe săptămână.

De asemenea, ca măsură de atenuare a acestei situații, actele de identitate valabile vor fi lăsate în posesia titularului până la eliberarea noii cărți de identitate. Prin acte de identitate valabile se înțelege și actele expirate în perioada stării de urgență, stării de alertă, precum și în perioada de 90 de zile de la încetarea stării de alertă. (A.P.)

    Trimite prin e-mail