vineri, 8 ianuarie 2021

Publicat la 1/08/2021 06:56:00 p.m. de

Liber la impozite. Taxa de salubritate poate fi redusă, în anumite condiții

De luni, medieșenii își pot plăti datoriile la bugetul local pentru anul 2021.

Impozitele şi taxele locale aferente anului în curs se vor putea plăti la Mediaș de la începutul săptămânii viitoare. La ghişeele Direcţiei Fiscale Locale, se încasează deocamdată doar restanţele din anul anterior, dar şi amenzile. Anul acesta, cei care își vor achita integral impozitele până la sfârșitul lunii martie vor beneficia de o bonificație de 5 procente. Luna aceasta se pot depune cereri pentru reducerea taxei de salubritate.

Bonificație de 5 la sută

Casieriile Direcţiei Fiscale Locale sunt deschise de la începutul acestei săptămâni. În prezent, sunt încasate impozitele și taxele restante de anul trecut sau anii anteriori și se pot plăti diferite taxe judiciare, extrajudiciare, taxe de timbru sau amenzi, urmând ca de luni, 11 ianuarie, să fie încasate impozitele aferente acestui an. Locuitorii municipiului Mediaș și ai satului aparținător Ighișu Nou pot beneficia de bonificația de 5 la sută dacă plătesc integral impozitele și taxele locale până în data de 31 martie.

Cu rata inflației

Impozitele și taxele locale nu se vor majora comparativ cu anul trecut. Singura modificare care se va face se referă la actualizarea cu rata inflației, măsură prevăzută de Codul Fiscal. „Le voi propune consilierilor locali în ședința ordinară din luna ianuarie menținerea taxelor și impozitelor locale la nivelul anului 2020, cu precizarea că acestea vor fi actualizate cu rata inflației, așa cum prevede Codul Fiscal. Taxele și impozitele locale pot să fie plătite începând cu data de 11 ianuarie, iar cei care achită integral aceste taxe până la data de 31 martie vor beneficia de o bonificație de 5 la sută“, a declarat Gheorghe Roman, primarul Municipiului Mediaș.

Taxă redusă

Medieșenii care nu folosesc un imobil sau care locuiesc singuri pot depune o cerere în baza căreia vor primi o reducere la taxa de salubritate. În această lună, Direcția Fiscală Locală Mediaș primește cererile pentru reducere sau scutire de la plata taxei de salubritate. De aceste reduceri sau scutiri pot beneficia proprietarii acelor imobile unde nu locuiește nicio persoană sau locuiește o singură persoană. În cazul în care nu locuiește nicio persoană taxa se reduce la jumătate, iar în acele imobile unde locuiește o singură persoană, taxa de salubritate va fi redusă cu 25 la sută.

    Trimite prin e-mail