miercuri, 13 ianuarie 2021

Publicat la 1/13/2021 10:28:00 a.m. de

Gaz Metan Mediaș a debutat cu dreptul în 2021!

Gruparea de pe Târnava Mare a învins FC Voluntari prin dubla reușită de Ze Manuel

Formația lui Jorge Costa a învins FC Voluntari cu scorul de 2-0, într-o partidă disputată marți seara la Mediaș. Atacantul portughez Ze Manuel a marcat ambele goluri ale formației sale în repriza a doua, într-un interval de doar patru minute. În urma acestui rezultat, Gaz Metan a urcat provizoriu pe poziția a 8-a a clasamentului Ligii I, cu 19 puncte acumulate. Pentru alb-negri urmează, la sfârșitul acestei săptămâni, partida din deplasare cu FC Argeș.

Alex PÎNTEA

FC Voluntari a fost periculoasă în minutul 7, atunci când Ionuț Stoica a fost aproape să profite de o nesincronizare în defensiva Gazului. Alb-negrii au avut prima șansă de a deschide scorul în minutul 8, atunci când Ricardo Valente nu a putut trimite în poartă din câțiva metri o centrare venită din partea dreaptă de la Romeo Roberto. Peste trei minute, șutul lui Simon Pambou din careul de 16 metri a fost respins în față de portarul Victor Rîmniceanu. În minutul 34 șutul lui Nasser Chamed de la circa 10 metri a fost respins în corner de un apărător al oaspeților, iar apoi în minutul 42 același jucător a șutat de la 11-12 metri, iar mingea a fost deviată în corner de un jucător al Voluntariului. În prelungirile primei reprize șutul lui Romeo Roberto de la circa 25 metri a trecut peste poarta adversă, iar primul act s-a încheiat cu scor alb.

Două goluri în patru minute

În minutul 51, Marius Briceag a șutat din afara careului de 16 metri, dar portarul Răzvan Pleșca a reușit să respingă mingea peste poartă. Gaz Metan a izbutit să deschidă scorul în minutul 70, atunci când Ze Manuel a șutat din interiorul careului la colțul lung, portarul Victor Rîmniceanu a atins mingea, dar nu a reușit să o oprească. Peste doar trei minute, Ze Manuel a reușit dubla. Acesta a trimis mingea în poartă din câțiva metri, după o fază prelungită de atac a Gazului.

Rezultat corect

La finalul partidei câștigate în fața lui FC Voluntari, tehnicianul alb-negrilor a explicat că se aștepta la un meci greu. Totuși, în opinia lui Jorge Costa, victoria formației sale a fost un rezultat corect. „Ştiam dinaintea meciului că va fi foarte greu. Partea bună este că am crezut până la final, ne-am păstrat organizarea timp de 90 de minute. Cred că a fost un rezultat corect. Suntem fericiţi! Nu a fost un meci foarte bun, dar toate meciurile pe care le-am văzut la TV, după pauză, au fost la fel. Acum toate echipele au nevoie de puţin timp pentru a-şi recupera forma. Nu a fost o pauză lungă, dar destul cât să pierzi în unele aspecte. Ne-a fost şi dificil să ne programăm meciuri amicale. Cred că toate echipele au nevoie de ceva timp pentru a reveni în formă“, a opinat Costa.

Vrea în play-off

Tehnicianul Gazului Metan vrea să ducă echipa în primele șase la finalul sezonului regulat. Jorge Costa spune că acesta este un obiectiv personal al său și că luptă pentru atingerea sa alături de jucători. „Ştiţi ce le-am spus jucătorilor înaintea meciului? Că sunt lucruri pe care le pot controla şi lucruri pe care nu le pot controla. Ceea ce pot controla sunt jucătorii mei de la Gaz Metan. De la început am fost sincer, nu m-am ascuns că vreau să termin în primele şase. Dacă o vom putea face, nu ştiu, dar vom munci din greu pentru asta. Nu e un obiectiv stabilit de club, este obiectivul meu personal. Dacă aş fi venit aici doar ca să mă bucur de ninsoare, atunci aş pleca acum acasă. Acesta este obiectivul meu, toată viaţa am fost aşa şi voi lupta. Partea bună este că nu lupt singur“, a concluzionat Costa.

    Trimite prin e-mail