miercuri, 23 decembrie 2020

Publicat la 12/23/2020 02:02:00 p.m. de

Spectacolul „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” revine la Teatrul GONG, după 20 de ani

foto: facebook Teatrul Gong

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă joi, 24 decembrie, de la ora 19, premiera spectacolului „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici”, după Frații Grimm. Spectacolul va fi prezentat, de asemenea, în reluare, vineri, 25 decembrie, de la ora 11. Ambele difuzări vor fi disponibile gratuit, în regim de live-streaming, pe pagina de Facebook a Teatrului Gong.

După 20 de ani

Acest titlu nu a mai fost prezentat pe scena Teatrului Gong de aproape 20 de ani. „Prima montare a acestei povești a avut loc în 1985, după dramatizarea și în regia lui Kovács Ildikó, unul dintre cele mai sonore nume din regia românească la sfârșit de secol XX, într-un decor creat de Febus Viorel Ștefănescu. Astăzi, la mai bine de 35 de ani de la premieră, spectacolul este reluat sub coordonarea scenică a actorului Dan Hândoreanu, pentru a aduce un omagiu primilor creatori care au montat această poveste la Sibiu: Kovács Ildikó și Febus Viorel Ștefănescu. Bucuria e cu atât mai mare, cu cât reușim să prezentăm spectacolul ca un cadou de Moș Crăciun tuturor copiilor din România, și nu numai”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copiii și Tineret din Sibiu.

Prințesa cu inimă blândă

Actorii Mihaela Grigoraș, Monica Baldea și Dan Hândoreanu se întorc pe scena Teatrului „Gong” pentru a recrea povestea copilăriei fiecăruia dintre noi. Farmecul poveștii prințesei cu păr negru, buze roșii și fața albă ca zăpada deschide o fereastră spre un imagina fabulos, într-o montare cu actori la vedere, ce surprinde prin bogăția tehnicilor de animație. Dintre toate prințesele Fraților Grimm, Albă ca Zăpada este întruchiparea inocenței, are o inimă blândă, este capabilă să ierte toate nedreptățile ce îi sunt făcute de Regina cea Rea, iar cu ajutorul iubirii din partea frumosului Prinț reușește să rupă blestemul și să își salveze viața și regatul.

Spectacolul de la Sibiu are o durată de 55 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani. Acest program special de Crăciun este prezentat în parteneriat cu Conceptual Lab by Theo Nissim.

Magia rămâne la Sibiu!

Tot în această perioadă, Teatrul GONG lansează producția „Tainele Magiei”. Povestea – video cu Magicianul Christianis va fi disponibilă până la finalul anului, gratuit, pe teatrulgong.ro și pe pagina de Facebook a Teatrului Gong.Chiar dacă anul acesta nu am mai putut aduce magia pe scena Teatrului Gong, rămânem conectați cu publicul nostru printr-un cadou digital. Ediția din acest an a Sibiu Magic Show a fost anulată din cauza pandemiei, dar suntem optimiști că ne vom reîntâlni la anul cu un program ce va face imposibilul să devină posibil”, a declarat Adrian Tibu.

Călătorie fantastică

Magicianul Christianis a pregătit un spectacol – atelier în care își dezvăluie arta spre uimirea și amuzamentul celor mai mici. Timp de 50 de minute, participanții pot afla secretele unor numere de iluzionism și prestidigitație pe care le vor putea executa, mai apoi, în fața prietenilor sau a familiei. Programul include, de asemenea, o serie de prezentări scurte ale unor momente de magie prezentate de-a lungul timpului în cadrul Sibiu Magic Show.

Recreând atmosfera sărbătorilor de iarnă, povestea-video pregătită special pentru Sibiu propune o călătorie fantastică ce promovează creativitatea și o gândire logică. Vizionarea acestui material ar trebui să se facă sub supravegherea unui adult responsabil.

    Trimite prin e-mail