luni, 23 noiembrie 2020

Publicat la 11/23/2020 11:39:00 a.m. de

Somație de demolare, pentru amenajările de pe strada Baia de Nisip

Municipalitatea a lansat o SOMAȚIE DE DEMOLARE a construcțiilor și amenajărilor cu caracter provizoriu edificate fără autorizație de construire pe strada Baia de Nisip. 

Dacă persoanele care au ridicat construcțiile nu le demolează în termen de trei zile de la lansarea somației (vineri 20 noiembrie), o va face Primăria Mediaș. Însă nu-și asumă responsabilitatea pentru eventualele prejudicii aduse bunurilor aflate în interiorul construcțiilor la momentul demolării.

Municipalitatea Mediaș pregătește terenul pentru demararea lucrărilor anunțate luna trecută, aici urmând să fie ridicate opt imobile cu 80 de locuințe sociale și un loc de joacă. Proiectul a fost admis pentru finanțare din fonduri europene prin Asociația Grup de acțiune locală a Zonelor Urbane Marginalizate Mediaș. Valoarea totală estimată a proiectului, aflat actualmente în perioada de precontractare, este de 18,9 milioane  lei. Termenul de implementare este luna decembrie 2023.

Conform edilului-șef Gheorghe Roman, în momentul în care blocurile vor fi gata, aici vor fi mutați în primul rând locatarii blocurilor de garsoniere 3 și 5 de pe strada Tineretului. Ulterior, cele două imobile de pe Tineretului vor fi demolate.

A fost admis pentru finanțare din fonduri europene prin Asociația Grup de Acțiune Locală a Zonelor Urbane Marginalizate Mediaș, axa 9 Programul Operațional Regional, al patrulea proiect care are două obiective de investiții. Primul obiectiv de investiție este «Construire locuințe sociale colective, amenajări exterioare și utilități, pe strada Baia de Nisip», prin care se propune realizarea unui ansamblu de 8 imobile, cu regim de înălțime P+3 etaje, rezultând un număr de 80 de unități locative cu destinația de locuințe sociale. Al doilea obiectiv de investiție este «Amenajare loc de joacă, strada Baia de Nisip», prin care se propune revitalizarea unui spațiu verde deficitar, neutilizat, transformându-l într-un spațiu cu scop recreativ și de agrement. Astfel, va fi realizat un spațiu de joacă și se va amenaja spațiul verde adiacent acestuia“, a arătat Mihaela Conea, directorul Direcției de Asistență Socială Mediaș..

Iată SOMAȚIA de DEMOLARE, publicată vineri pe site-ul Primăriei Mediaș.

„Având în vedere constatarea unor conștrucții și amenajări cu caracter provizoriu edificate fără autorizație de construire pe terenul aparținând domeniului privat al municipiului Mediaș, situat administrativ în intravilanul municipiului Mediaș, strada Baia de Nisip f. nr., identificat prin CF 114943 Mediaș, CAD 114943, în baza prevederilor Dispoziției Nr. 841 din 20.11.2020, în termen de 3 zile se eliberează amplasamentul menționat mai sus și se aduce terenul la situația inițială.
Desființarea construcțiilor se va face în temeiului prevederilor art. 33 din Legea nr. 50/1991 privind Autorizarea executarii constructiilor – republicată, cu respectarea procedurii reglementate de același act normativ.
Municipiul Mediaș nu își asumă răspunderea pentru eventualele prejudicii aduse bunurilor aflate în interiorul construcțiilor la momentul demolării.

Arhitect Şef
Arh. Mihaela Paul“
    Trimite prin e-mail